söndag 15 november 2009

Tips för Kebab fiskaren!

Du kan göra mycket med en Kebab - rigg, det är inte bara ett par köttbitar eller strimmlar från en fisk! Du kan göra dem betydligt effektivare än dem redan är.
Jag tror att Kebab - riggens effektivitet består i att du har fiskkött med öppningar var blod, fett, olika dofter från fisken kommer ut snabbare än en vanlig helskinnad fisk.
Sen är ju Gäddan lite av en asätare, den tar vad den hittar OM, det fallar den i smaken. Jag ska ge dig lite mera tips kring denna rigg och hur du kan effektivisera den, du vet, det kommer en dag var Gäddan genomskådar dig och dina påhitt och då gäller det att kunna förnya sig.Jag vill börja med att ge dig tipset att fiska efter småfisk under tiden du väntar på att gäddan ska nappa. Små Braxen som denna blir ett perfekt livebaits under ett större flöte, se bara till att du balansera tacklet, så det blir så lite motstånd för gäddan som möjligt.
Oftast är nappen snabba och bra vid fiske med Braxen, som är en otrolig snabb fisk på korta distanser. En liten open end feeder med lite godis och ett par majskorn brukar ge utdelning.
Försök att komma en stund innan det ljusnar eller fiska en bit in på kvällen, efter att det har blivit mörkt. Jag var ute i går och hade inte ett sniff under hela dagen, men vid 16 - tiden var det precis hade blivit mörkt, fick jag 2 runs från större fisk och jag klandrade bort båda!
Den ena hade inte fått i sig betet och det blev bara en stor virvel, den andra tappade jag inne vid håven, då den bara satt i en krok!
Men jag ska ditt igen i morgon bitti och fiska fram till 8 på kvällen, kanske går det att lura dem med ett annat bete eller med ett, som har fått olja eller liknande. Jag har på dem två senaste pass missat 3 fina fiskar genom ren otur, men det vänder, jag vet det!

Dem små leksakspenslarna man kan köpa i storpack (15) för 20 spänn är kanonbra för att applicera oljor och diverse flavours på dina beten. Ge dina deadbaits 1 ml inuti med sprutan och penslar lite utan på skinnet och låta det suga in lite.
Jag har kapat av lite av penselskaften, så dem får rum i min lilla Fox box och jag har en färg till varje olja, rengör dem i vattnet innan du åker hem och dem är rena och fina till nästa dag. Ibland kan det vara svårt att få tag på hela färska Makrillar och då köper jag ett 400 grams paket med filéer, som jag använder till mina Kebab - riggar.
Dessa filéer behöver en doftsättning ibland och då kommer verkligen penslarna till användning, det är svårt och det blir inte riktigt bra med en spruta.


Ibland går det bra med dessa lite urvattnade Makrillfiléer, men ibland vill gäddan inte riktigt vara med och då får dem en liten uppfriskning med Sardin eller en annan olja.
Med en pensel kommer man åt både utvändigt och inuti dessa rolls och det ökar dragningskraften betydligt.
Jag låter dem dra till sig oljan eller kan man kalla det marinaden? Pensla och vänta 5 minuter innan du kastar ut dina beten som du har marinerad.



That´s it! Two fat rolls of Mackerel, whack it out and sit down and wait for the big fat Lady to arrive! Ni ser själva, hur inbjudande är inte detta för en Gädda som är hungrig? Självklart att det fungerar, du ska bara presentera din Kebab på rätta plats, resten fixar the fat old Lady!




2 kommentarer:

  1. Ska prova detta imorgon bitti, skickar iväg tanten till affären nu :) Men de ser ju så gott ut att det är risk att man äter upp det själv :)

    SvaraRadera
  2. Glöm inte grillen bara! Dessa Makrillfiléer är urvattnade, så piffa upp dem med något som Fru Pike tycker om! /Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.