söndag 22 november 2009

Enkel och trekrok för dina gäddtackel.

Vid allt fiske krävs det att du har starka och vassa krokar, det faktum vet nog alla vid detta läge. Det är mycket viktigt framför allt under fiske efter gäddan som är hård och benig i käften. En av fördelarna med enkelkrokar är, att dem penetrerar lättare och gäddan känner inte dina enkeltkrokar lika lätt som exempelvis trekrokar. Det är också betydligt lättare att kroka av gäddan med enkelkrok.
För gäddmete ska du välja en enkelkrok med brett gap, hög styrka och en skärpa ut över det vanliga. Jag rekommendera Gamakatzu´s enkelkrokar och Owners trekrokar på grund av deras egenskaper. Dem är inte billiga, men med tanke på att kroken är den sista länken mellan dig och fisken, så är det väl spenderade pengar.
Gamakatzu G - Carp A 1 finns i super och i specialist utföranden.

Absolut en av dem vassaste och starkaste krok jag någonsin har stött på och den är perfekt för stor fisk. Bra gape och en spets som håller för flera fiskar, vilket man inte kan säga om en del andra krokar på marknaden. Finns i storlekar från 8 - 3/0 och i svart och två cammofärger som visad på bilden. Priset på Gamakatzus krokar i Sverige vet jag inte, men skulle tro runt 79 kronor per paket. Jag tar hemalla mina Gamakatzukrokar från Serbien, var dem koster mig 24 kronor paketet.


Gamakatzu G - Carp specialist A 1.
Detta är den enkelkrok jag använder mest för mitt gäddmete och när den väl sitter i käften, så släpper den aldrig! Den är så supervass att det gär ont att göra tacklen! Nu är du varnad! Jag använder mest storlekerna 1 och 4 för mina tackel och det är dem du ser på bilden. Jag hade ett inlägg med ett tackel för större betesfisk och Makrill och där är det dessa krokar som användes.

Gamakatzu G - Carp A 1 Specialist pop - up.
Detta är en krok som egentligen är gjord för pop - up fiske för karp, den är lite tunnare i godset och det är grunden till att jag använder den för fiske på långa avstånd (driftfiske med flöte eller ballongfiske) enormt stark och sylvass. Storlek 1 och 4 är dem storlekarna jag använder bland denna typ av krok. Här har du den på närbild.

Gamakatzu Big Fish LS - 4123.
Som du ser en kortskaftad enkelkrok, kraftig i godset och sylvass. Jag använder denna krok i storlek 2 och 4 för fiske med mindre betesfiskar och på platser var det gäller att kroka gäddan och bara hålla emot. Så stark att du kan bogsera en bil med dem och jag skojar inte!
Är du intresserad av Gamakatzus krokar till ditt fiske kan du kolla mera på: www.gamakatzu.nl där hittar du hela programmet och det är bara att välja bland dessa kvalitetskrokar. Alla håller samma standard, något som Gamakatzu är kända för.
Som du ser på bilderna, så har alla dessa krokar beaked points och det gör att dem inte släpper under drillningen. Har dem först fått fäste, så sitter dem.



Owner Narrow Eye Treble STN - 36 BC.
En stark och mycket vass trekrok med cutting points, som jag rekommendera högt. Jag tycker att det är en av dem bästa trekrokarna som har tillverkats för allt gäddmete. Dem håller skärpan bra och länge och har en liten ögla som gör att det inte blir någon större böj på din wire, vilket det ofta blir på krok med större öglor och här menar jag när du knyter fast dina krokar med en Knotless knot.
Jag har hört att en del klagar över en del krokar, men som sagt tidigare, så ska man kolla alla krokarna innan man gör sina tackel.
Dem krokarna som har ett eller flera fel bör man lämna tillbaka var man köpte dem. Det var inga fel på pengarna du betalade med och då ska det inte heller vara fel på dina varor! Priserna på kvalitetskrokar ligger mellan 59 - 79 kronor per 10 - pack och då ska det vara felfria krokar du får.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.