lördag 21 november 2009

Pike Traces, rena rama smycken ibland!

I går ringde jag Kustbevakningen, Gränspolisen och ett antal Baltiska kustmyndigheter! Jag var tvungen! Jo, för fan, jag var tvungen till detta ingrepp! Bengt och hans djävla granne Råger Måre skulle ut på Kalmar sund och fiska gädda. Från Båt!!!!! Lite civilkurage har jag och man måste i dessa lägen varna allmänheten, det går icke att ha Bengt och Råger i samma båt!
Båt och båt? Bengt sade att han hade köpt en ny begagnad båt vid namn Kräsent, men oavsett hur jag vrider bilderna, så ser det ut som 2 stycken Fölkvagens huvar, man har klaskat ihop med lite svetstråd! Jag hoppas verlkigen att Bengt fick ihop det såkallade sätet, annars blev Råger fuktig i skrevet och rövarhålet!
Lustigt att just dessa två freaks skulle ut i dag, men jag vet! Dem har ställt till ett helvete hemma i Trekånten och båda kärringerna jagade dem på porten och nu sitter dem ute på sundet och är ledsna. 4 gånger har Råger ringt hem och frågad om han får komma hem och han fick samma entydiga svar som Bengt: - Det kan du fetglömma, din dumma fan! Halsa pilsner, det går bra, men att göra något åt kåken, det går inte! Jah, jag säger då det, det kan inte vara lätt med en sleten hamnarbetare eller en vek kakelläggare i huset.................Om dem fick något, ger jag blanka fan i, men frisk luft och erfarenhet har ingen dött av!

Nu återgår vi till ordningen och tittar lite på en del olika gäddtackel och kolla hur du kan utsmycka dem för att lura fram gäddan till ditt bete. Du kan använda dem till både live och deadbaits, bäst är dem i strömmande vatten, slowtrolling och flötmete.
Här har jag använd en hel spinnarkropp, pärlor och en propellra. Ett floatstopp håller dessa småsaker på behörigt avstånd från krokarna och du kan enklet bestämma avståndet genom att flytta stoppet.
Dubbla propellrar ger mer reklam i vattnet genom ljud och blänk, jag använder detta tackel mest i grummliga vatten eller mörka humusfärgade vatten och under väldigt mörka dagar.

Tackel för slowtrolling. Jag monterar en liten spinnare direkt på wiretafsen och under spinnaren har jag en röd/gul liten flytkropp, som håller ordning på betesfisken under trollingfisket. Den ger samtidigt lite färg på tillvaron, jag använder ibland två mindre levande betesfiskar på dessa tackel. Du monterar dina krokar i munnen och på sidan eller i ryggen, har du två livebaits, ska du sätta trekrokarna i deras munnar.



Tackel för flötmete med livebaits i alla typer av vattendrag. Lite färgglada beads och en större propell i silver eller guld brukar ge snabba resultat, även när dem är lite sega eller när det är kallt i vattnet.


Jag har tidigare varit inne på att du inte ska slänga dina gamla rostiga spinnare, ta av bladet och montera det så här och du får ett effektivt tackel för trolling med live eller deadbaits. Lite pärlor och ett flötesstopp och det är bara en fet 300 grams Mört som fattas.




2 kommentarer:

  1. Tackel??? Nu har allt den danska ölen gjort för stor påverkan eller inverkan på en viss herre. Detta mina kära läsare till denna blogg är Luis frus finaste halsband som han har köpt till henne för sina surt förvärvade pengar som han efter tårar i ögonen lyckas få en gång i månaden. Gissa om hon är förbannad om helgerna när hon ska piffa till sig lite och upptäcker att dom ligger i en fiskeväska....

    SvaraRadera
  2. Kärringen kör med 24 karat, jag nöjer mig med 18 och litet lul-lul, jag är jo redan en oslipad diamant!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.