söndag 22 november 2009

Syringes, sticksår, pod och en effektiv flavour för gäddan.

Det blir igen lite blandade tips och det viktigaste tipset är, om du råkar sticka dig på någon av dina injektionssprutor. Vi ska även titta på vilken nål du ska använda till olja eller flavours, det blir lite om pods till ditt gäddfiske och avslutningsvis en mycket effektiv flavourkombination som har gett mig mycket gädda, dem dagarna var dem har vägrat att ta andra typer av dofter.Jag har alltid med mig flera olika tjocklekar på mina nålar till injektionssprutorna, dem tjocka med stort hål har jag endast till oljor som är tjocka och oftast mera trögflytande och den tunna använder jag till flavours som är mera lättrinande.
Du ser på bilden att det är svårt att få dem helt rena mellan fiskepassen och det kan bli ett stort problem om du råkar sticka dig.
Jag har gjord detta misstag några gånger under karriären och det kan bli stora infektioner genom att nålarna inte är rena. Om du sticker dig på en nål, så ska du trycka ut så mycket blod du kan direkt och håll på en 15 minuter med detta.
Spola inte med vatten eller spola av handen i sjön! Tryck ut blod ett bra tag och få ut så mycket skit som bara är möjligt.

Torka rent med en steril sårtvätt och tryck denna mot sticksåret , så det kommer vätska från sårtvättslappen och sätt på ett plåster. Håll koll på sticksåret, börja det att klia och svullna upp, så ska du uppsöka en läkare och få det undersökt. Du har nämligen fått en infektion i såret och kan behöva vård och en eventuell stelkrampsspruta!


Ibland händer det att man inte får ner sina banksticks i marken på grund av underlaget och då är en rod pod ett stort hjälpmedel. Jag köpte denna begagnad av en viss herre i Trekånten för 200 spänn, varav hälften gick till trädgårdsföreningen, så det var väl spenderade pengar!
Till denna pod har jag sen 2 stycken JRC 3 - rod Buzzer bars och på dessa sätter jag mina Drop - offs på den bakre Buzzer bar.
Väldig smidig och enkel konstruktion som inte tar mycket plats och allt vikt stannar på ca 2,7 kilo med larm och allt. Kolla på begagnadmarknaden och se vad som erbjuds, du behöver inte en Rolls - Royce pod, utan bara en som håller uppe dina spön.



Här mina vänner, kommer tipsens tips! Har du problem med att fånga gädda, så är detta räddningen! Du köper en flaska Mainline Savoury/Fish hookbait Enhancer och en 50 ml flaska med Meditarrainien Shellfish flavours och blandar dessa rakt av.
Alltså häller du hela flavourflaskan ner i Enhancern och skakar ihop dem under en bra stund, du har nu en lite trögflytande blandning som gäddan verkligen gillar. 1 ml per betesfisk räcker och denna blandning räcker till 250 stycken 1 ml injektioner till priset av ca 1 krona per injektion.




1 kommentar:

  1. Hejsan! :) Jag har ju haft mina funderingar angående dessa oljor, och nu när jag äntligen är påväg att köpa får jag beslutsångest, eller så hittar jag dem inte... Varifrån köper du dessa oljor? Sätt gärna upp en länk så det är bara att gå in på internet, betala och vänta på leverans.... :) Tusen tack för hjälpen igen!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.