lördag 31 oktober 2009

Pike Tournament!

Jag har pratad med Bengt som deltar i Pike Tournament och han har fått en Gädda på 94 cm och den är nog ledarfisken än så länge. Det ryktas att det ska ha fångats en på 103 cm, men än så länge är det bara rykten. Vi får se vad som sker under sista tävlingsdagen i morgon och jag håller tummarna. Bengt och Kråkan som fiskar från samma båt, och dem hade skrämt en riktig gris inne i en vik och den skulle sitta fint under morgondagen, enligt herrarna!
Själv tog jag en runda med ett flötmetspö och en påse med väldigt små Sill, bra bete när det är kallt. Det var mest för att komma ut i friska luften och det blev ett par timmars fiske och lite koll på min nacke och rygg, det är nog dags att arbeta igen på tisdag.
A perfect sized Herring.
Ja, dem var inte stora, men perfekta beten som lätt slinkar ner och det gick bra med 4 hugg och 3 landade: 5,2 - 4,9 och en 2 kilos, inte så illa.

Lövfällningstid, en svår tid att flötmeta.
Hela dammen var full av nerfallna löv och det gör det inte så enkelt att knycka sina beten, men det funkade rätt så bra ändå. Efter en kall natt med 4-5 minusgrader får man vara nöjd med resultatet.

Trace damage!
Jag fiskade med den tidigare omtalade Fladen Braid, den ska hålla 9 kilo, men jag fick ett bottennapp och efter mycket om och men drog jag av min 28 lb wire! Det klarar jag inte ens med Power Pro 0, 36 mm, så jag kan nog rekommendera denna Fladen Braid.


Bitemarks from a bigger Pike.
Jag fick som sagt en 2 kilos gädda och när jag drillade den, kom det en rejäl virvel och vattenytan exploderade, något större hade tagit min gädda! Jag väntade en stund, men precis innan jag skulle kroka kom flötet upp och jag vevade in min gädda. Det visade sig att den var skadad av attacken och jag hoppas att den klarar detta?



Kannibalismen råder under ytan!
Det var ingen dålig smäll denna gädda åkte på, antingen var den stora hungrig eller så kom min lilla snipa in i den stora gäddans revir/ståndplats under drillningen? Jag ska undersöka detta lite närmre i höst, för jag landar mer än gärna denna fisk. Var det en hungrig gädda som tar en 2 kilos, bör den ligga runt 8 kilo eller mer, vi får se vad händer med armar och ben!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.