tisdag 6 oktober 2009

Lite blandade bilder.











På bild 1 kollar jag om det finns någon Gädda i närheten av mitt bete, det gjorde det inte, men jag hittade en lite senare och lade om spöet och fick en på fyra kilo och denna kyliga decemberdag var räddad. Ett Smartcast ekolod är guld värd när det gäller att hitta fisken och jag åker sällan utan det.
Bild 2 är från Alsterån, jag fiskar med floatledgering i ett litet bakvatten och det skulle bli en 7 kilos just här senare under dagen. Igen var det Smartcastlodet som visade vart småfisken hade ställt sig och hittar man dem, är Gäddan aldrig långt borta. Jag vill påpeka att denna sträcka av Alsterån ligger 9 mil från dem berömda sträckerna var det ofta fiskas utan tillstånd.
Bild 3. Jag har varit inne på att du kan blanda dina flavours mm. Dessa två från Mainline är en av den bästa du kan ha. Mätt upp upp 50 ml av Savoury/Fish och häll denna i en säker burk och töm en flaska med 50 ml Mediterranean Shellfish och skaka burken rejält. Nu har du en superdoft som räcker till 100 deadbaits, 1 ml per betesfisk räcker för en hel dags fiske.
Bild 4. En utlekt Gädda som högg en meter från båten på en större Vimma, större betesfisk ger ofta större Gäddor, men inte alltid! Det finns dem dagarna var dem är mätta eller tröga som typ vid kallt väder och då får du prova med olika storlekar och ibland olika betesfiskar. Efter lekan är dem dock oftast hungriga och tar det mesta som erbjuds.
Bild 5. Här ser du hur mina flöten monteras och jag kan enkelt byta flöte under fisket gång och jag tar av mina flöten under transport till och från vattnen och dem skadas inte. På bilden ser du bara ett silicon floatstopp, jag bruka använda två som sitter bättre och två glidar inte på linan.
Jag tacklar alltid på detta sätt och jag har alltid ett berkley cross-lock beteslås i änden av mina tackel, det gör det enkelt att byta wiretafsar, eller få bort spöet från mattan och fisken och man ska inte ha wiretafsarna på under transport, det är att be om problem.




1 kommentar:

  1. Ah Fiskar Gädda också ser jag :)Nu vart din blogg än intressantare :) vart ska det här sluta månne :)
    Tänker precis som dig i mycket, framförallt natur & kamp framför strandning.
    Även skoj att labba med saker, finna nya vägar.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.