onsdag 21 oktober 2009

Håll god ordning och håll dig varm!

Det är viktigt att du har god ordning på dina grejor, det hjälper dig under fisket gång och du hittar lättare det du behöver. Ett tips är att alltid packa upp och ner i samma ordning, då går det fort och allt har sin rätta plats och du vet vart det finns.
Jag ska även belysa lite kring stövlar som jag själv använder och rekommenderar, vi tittar även på holdall och Carryall. Jag vill direkt säga köp kvalité från första början, köper du skräp, blir du bara besviken och står till slut med en hel hög av bråte som du inte blir av med.Vi börjar med Skee-tex boots, en av dem varmaste stövlarna du kan hitta på marknaden, helt otroliga! Jag har aldrig använd mer än strumpor i dem oavsett hur kallt det har varit. Men dem är inget för dig som ska gå mycket, där är dem klumpiga! Fiskar du mycket från båt eller annat stillasittande fiske, så finns det inga bättre!
JRC All Weather Boots! Här har du en varm och skön stövel som du kan gå med hela dagen utan problem. Enormt varma och klarar mycket kyla som typ isfiske mm. Även denna stövel har som Skee-tex en urtagbar innerstrumpa och det finns att köpa extra om man vill byta. Jag har dem till allt fiske i kallt väder ner till - 10 grader, kallare än det, så åker Skee- texen på.

Ha ordning på dina grejor, man ser en del som bara slänger ner grejorna i väskan och sen åker dem hem. Nästa gång dem ska fiska, tar det evigheter innan dem hittar grejorna och det går åt en massa tid på detta, tid som dem kunde ha använd till fiske.
Jag har alltid lite panik på morgonen när jag ska meta gädda, jag vill ha ut mina spö innan 08:00 och det lyckas jag med genom att alltid har samma rutin på upptackling och nertackling av mina grejor. Allt har sin plats och jag hittar sakerna snabbt, även i mörke. Jag vill ha ut spöna och hinna få i mig en kopp kaffe innan första gäddan napper, vilket brukar var vid 08:30.


Jag har alltid alla spöna upptacklade med flöten mm, det ända jag ska göra är att få fram wiretafsar och betesfisken, därefter placerar jag ut spöna och kan ta det lugnt. För att ha färdigtacklade spön, behöver du en rymlig holdall. Den på bilden är en Ultra Carp som jag har haft i över 15 år! Här snackar vi kvalité och det syns knappt på den.
Den tar lätt 6 tacklade spön, parasoll, stormsticks, håv + skaft, 8 banksticks varav 4 har larmen monterade, weighsling, avkrokningsmatta och en komplett rodpod och den rymmer mera! Innan du köper dig en holdall, ska du fundera ut hur mycket du behöver ha med dig och det skall den rymma!



Du behöver även en carryall eller rucksack och jag rekommendera en storlek av 80 liter, det låter mycket, men den ska ta alla dina prylar och den bör ha en del fack som är mindre för mindre saker. Den ska definitivt ha ett stort långt fack var du kan ha dina flötestuber, indikatorer mm.
Den på bilden är en Starbait mega carryall, lite dyr, men det kan jag leva med. Den tar alla mina grejor, mat, dryck och extra kläder, det finns inget värre än att inte få plats med sina grejor. Jag går bara én gång till fiskeplatsen och får allt med mig, ut över carryall/rucksack behöver du en bra stol och din beteshink.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.