onsdag 28 oktober 2009

Blås en ballong och blås en gädda på konfekten!

Jag har varit i leksaksaffären och letat efter en present till Bengt! Men jag hittade inget och gav upp, den bortskämde pojkspolingen har ändå allt vad en pojk i hans ålder kan behöva! Larm, Legobitar till Guds förbannelse, Hangers, Sparkcykel (han kan inte cykla på en vanlig cykel, ni vet motorrik problem) Fri Spritspön och en massa docker och han städer ändå inte sitt rum, så varför ge honom mera? Jag hamnade sedan i bokhandlen och här fanns det grejor till alla åldrar och bland prylar för 50 åringer fanns vad, jag var ute efter! Jag hittade ett partypaket med små fina ballonger, en pump följde med i priset av 19,50 dé ni! Jag hittade lite gem också och jag var så lycklig, så lycklig! Hela 27,50 spenderades denna dag!
Väl hemma igen fick jag hjälp med att blåsa upp ballongen med pumpen och det funkade. Hunden Gonzo var i sitt esse och fattade inte riktigt vart dem tog vägen när han bet sönder dem en efter en. Nu är han lommhörd och totalt knäckt av detta bombardemang som blev, grannen ringde och undrade om vi tittade på en westernfilm eller om det var Deadly weapon II...han skulle bara veta, den faaan!

Som synes på bilden, så blir dessa små ballonger ganska så fina och väldigt billiga flöten för gäddmetaren och nu skulle vi visa hur dem funkar på bild, så det var bara att stoppa in allt i kärran och dra till närmsta vattenhål. Gonzo var med lommhörd som han var, men hans syn var det inget fel på och efter att ha jagat livet ur ett par Flodhästar och en Gnu, kunde vi börja att ta lite bilder vid sjön.


Ballongen fästes på en hake som är glidande och stopp knuten ställdes in efter vattenhållets djup och vi monterade en vanlig Svensk Strömming på tacklet och slängde ut det i vattenhålet.



Det fungerade väldigt bra och ballongen syns bra på långt håll, vilket denna bild beviser. Jag är stalkingfiskare och har ögonen med mig hela tiden (vart skulle dem annars vara? I byxfickan?) En liten svag ring på vattenytan under en brygga och jag såg ögonen på en Alligator som sakta sjönk ner i det höstkalla vattnet och jag sade till min grabb - Veva in innan det händer en olycka! - Vad menar du pappa? Undrade han frågande och jag berättade. Jag hade inte med mig verken tång eller käftöppnare och jag vill inte skada någon i onödan, grabben förstod och vevade in! Det blev en satans virvel framför bryggan och vi stack med orden - Vi tar den nästa gång! See ya later Gator!
För att göra det hela lite mera kort och konsist, så fungera små ballonger ypperligt som flöten med större betesfiskar och du kan styra dem och göra dem mera känsliga genom att fylla dem med lite vatten innan du blåser upp dem, du får även lite mera kastvikt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.