söndag 18 oktober 2009

Floatledgering, så ser nappet ut på bild. Del 2.

Linan rinner snabbt av spolen och det är dags att kroka gäddan. Är det en stor eller en liten fisk, jo, det är en tanke man får varje gång det nappar. Troligen är det en liten fisk, det syns ofta på dem dallringer det blir i flötet, en större går bara som det passar den.
Här kommer gäddsnipan och du ser hela tacklet och även att jag använder en nedre och en övre wire, den övre är alltid längre än den nedre. Ett blyhagel på 5 gram var allt som höll tacklet på plats och det märkar inte gäddan när den tar betet.

Ett sista försök att nå friheten, men kroken sitter i käkvinklen och där släpper den sällan ifrån.


Betet som gäddan tog, en Kebab -rigg med en stor strimla Makrill, ett bete som jag hade tänkt mig för en större gädda, men som sagt, tiggare kan inte välja!



Här ligger den bland höstlöven och du ser kroken i käkvinklen, nu var det en liten snipa som nappade, det kunde faktiskt ha varit en grym krokodil över 10 kilo och det är just det som gör metet efter gädda så otroligt spännande och facinerande, man vet aldrig hur stor fisken är förrän du krokar den. Jag hoppas att dessa 10 bilder gav dig lite insyn i denna metod och jag hoppas du fick tillräckligt med inspiration för att prova detta fiskesätt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.