onsdag 7 oktober 2009

Små viktiga tips som man inte tänker på!











Vi börjar denna gång med att stjäla barnens kinderägg, du vet chockladäggen med leksaker inuti, dessa små plastbubblor blir perfekta sunken floats till ditt paternostertackel och dem funkar även för flötmete med mindre beten. Limma ihop dem med snabblim och värm ett hål i varje ände med en större nål.
Därefter äter du upp barnens klubbor och trycker pinnen genom både hålen och limmar fast den med Epoxilimm, se till att pinnen har ett hål för din lina innan du limmar fast den. Nu är det klart för målning om du vill och detta flöte är glidande, glöm inte att trösta barnen : - )
Bild 2. Du ska vara försiktig med vart på betesfisken du sätter dina krokar, Sillar är mjuka, men sätter du kroken genom ryggraden försämras din krokning av gäddan avsevärt. Sätt alltid dina krokar i köttet som visad, ska du kasta långt kan du trycka fast två av trekrokens spetsar i köttet och det ger mera hållfasthet. Vid fiske med Ålbitar eller Makrill är det viktigt att du bara får in spetsarna lite och under ett par milimeter skin, det räcker. Kör du in hela kroken på dessa beten kommer du aldrig att kunna kroka en gädda, såpass sega är skinnet.
Bild 3. Ett litet tips till dig som fiskar med levande betesfisk är, att efter du har monterat dina krokar i fiskens rygg och munn, så kan du trycka på en liten bit från ett gummiband på kroken, det eliminera att kroken släpper från fisken. Dessa små gummibitar är inget som hindrar din krokning av fisken, men dem håller din betesfisk på plats.
Bild 4. Jag använder dessa små paljetter till att hålla mina betesfisk på plats, dem ger lite mera effekt än en bit gummiband. Tryck dem fast på kroken och lite glitter skader inte, snarare tvärtom. Din fru eller sambo kanske har en paljettkjol hängande i gardaroben, ta det lugnt, ta dem från baksidan var hon inte märker det! Man skall icke spela jeopardy i ett ingått äktenskap! Är du rädd för frugan eller under foten som jag, rekommenderar jag att du går till syaffären eller hobbyaffären och köper dina paljetter, dem har dem i miljoner av färger och det blir lugnt på hemmafronten!
Bild 5. En standardstorlek på gäddorna i dem flesta vatten under hösten var dem bygger på sig lite späck inför vintern. Denna togs på flötmete med en levande Björkna och under nästa utlägg fick jag min PB på Abborre, även den på Björkna.
Mindre Björknor och Braxen är bra beten för Gäddan, dem är höga och blanka, vilket ger mycket reklam i vattnet. Skulle jag få välja ett bete för mitt gäddfiske så blir det utan tvekan Rudan.
Seglivad och supereffektivt bete som hela tiden simmar och den gör det vid bottnen, var gäddan står. Du kan ha samma Ruda som bete i flera dagar, fiska med den under dagen, lägg den i hinken med lite vatten och så fortsätter du bara. Dem dör inte förrän en Gädda slår ihop käkarna kring dem! Så har du en damm i din närhet med små dammrudor, så har du bete nr 1 för gädda.




1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.