söndag 25 oktober 2009

More tips for the Piker.

Vilket väder det ligger över Smålandia! Regn, dis och totalt nermulet! Inga direkt bra väderförhållanden för att meta Gädda eller hur? Det blir bättre tider med sol och lite bra vindar, då ska det bli lite fiske för min del, man börjar bli duktigt sugen på att komma ut och doppa lite beten igen. Men till dess kommer det lite tips till dig och i dag tittar vi på lite av varje. Det är oerhört viktigt att du med jämna mellanrum tittar över dina spöringer! Ta en närmre titt på bilden, så ser du att toppöglan här har fått sig en törn under transporten eller fisket. Detta kan faktiskt hända under frakten med posten också, så kolla alltid dina nya spön och reklamera dem om dem är skadade under frakt. Kolla framför allt i butiken innan du betalar dyra pengar!Byt ut en skadad spöögla, den kommer att skada din lina och linan kan skäras av under drillningen av en fisk.
När du byter exempelvis en toppögla, kan du värme försiktigt med en tändare och limmet vill lösa sig och du kan få av öglan utan att förstöra spötoppen, är det en av dem andra spööglorna, måste du antingen byta själva innerringen eller sprätta upp hela lindningen. Tyvärr måste det göras och det är inget roligt jobb, så skydda alltid dina spön så gott det går.
Här har vi grabbens nya McDonald Drop - off indikator! Jag fick en boll och frågan om jag kunde hjälpa honom! Ett vertygsclips med skruv fästes i en gardinspiral och ett Fox clips blev lineclipset. Jag tycker nog att den blev ganska så bra med tanke på att det tog 5 minuter att göra den. Snart ska den invigas med en gädda om jag inte är helt fel ute?

Vid fiske på långa avstånd var du är tvungen att kasta, så är mitt tips att du knuter fast din betesfisk med en tunn lina som visad på bilden. Jag använder 0,20 mm lina till detta och lindar 2 varv runt fisken och sedan gör jag 3 överhandsknuter och trimma knuten med en sax. Det håller väldigt bra och du kan kasta dina beten långt utan att dem går sönder eller rivs av i kastet. Du ser knuten på krokskaftet!


Ett rymligt parasoll är ett måste under gäddmetet, vi metar under hösten med allt vad det kan innebära av olika vädertyper. Ena stunden sol och i nästa stund spöregner det eller blåser upp. Jag rekommenderar att du köper ett stort parasoll, det på bilden är 300 cm i diameter och det täcker båda mig och alla prylarna. Det finns även parasoll med stormsides och dem är också bra och ger ett gott skydd.



Jag använder en kraftig Drennan katapult för att mäska med fiskbitar på längre håll, som du ser har jag tejpad den i koppen och det gör att inget fastnar i den under utskjutningen av hela eller halva fiskar eller fiskbitar. Denna katapult gör att man kommer långt beroende på vad man mäskar med. Bitar från Makrill och Ål kan skjutas ut över 40 meter med denna katapult.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.