lördag 24 oktober 2009

Saker som är lätt att glömma, men ack så viktiga.

Jag fortsätter med flera små tips som kan och vill göra ditt gäddmete enklare. Tips som man lätt glömmer bort i vardagens stress med allt vad det kan innebära. Ta vara på dem och få mera tid till fisket och få ett mera effektivt fiske.Rengör din injektionsspruta efter varje fiskepass med lite vatten och koka dem rena hemma när du har tid över. Det finns inget värre än att stå en tidig morgon i minusgrader och tro att man kan få ut gammal intorkad olja eller flavours ur en spruta, det går inte!
Jag vet att jag har nämnd detta förrut, men jag vill att du ska landa ALLA dina gäddor och då måste du ha din wire tre gånger genom dina wirelås. Det är ända sättet att få det till att hålla riktigt. Provdra dem hemma med två tänger, så vet du att dem håller, se även över alla dina krokar. Dem skall vara sylvassa och ha rätt form, det är så lätt att missa detta och nästa gädda, som kanske är stor går förlorad på grund av ett litet misstag.

Slipa ner spetsarna på dina Peanger och tänger, som du ser på bilden. Du får betydligt mera kraft när du ska ta loss krokarna och det gäller framför allt vid spinnfiske med beten som har betydligt kraftigare krokar än den visade.


Vid allt fiske med tyngre bly som t ex Paternoster tackel mm, använd så tunn lina du kan och se till att göra en liten överhandsknut så nära blyet som möjligt. Skulle blyet fastna i något under fighten, så går linan av i denna knut och du kan ändå landa din fisk.
Har du möjligheten att få tag på blyfria bly, så är det en fördel för miljön, för man blir av med ett och annat under en sässongs fiske och det gäller inte bara under gäddmete, utan även under karpfisket.



Sista tipset för denna gång blir att du bör köpa dig en liten noteringsbok, var du skriver upp allt kring ditt fiske typ: Vart du har fått fisk, väder och vindriktning, beten, fångsttider, fångstdjup, vatten och luftemperatur, vart du fiskar, vilket vatten , datum, tidspunkter var du fick fisk, vikter, längd, metoder o s v. Du kan även rita lite små kartor över dem vattnen du fiskar och markera bra platser eller områden.
Skriv även ner lite av dina idéer som dyker upp, dem är så lätt att glömma bort och det kan jo faktiskt vara ditt sjätte sinne som spelar dig ett spratt! Notera även vart du ser fisk jaga eller om du hittar något av intresse inför nästa fisketillfälle. Som du ser så finns det mycket att skriva ner för framtiden, allt fiske är som början på ett tusen bitars pussel och du måste så snabbt som möjligt hitta alla dessa bitar, då kommer nappen betydligt tätare än för dem som bara har fått ihop 800 bitar, jag hoppas du förstår min poäng här?
Du kan jo börja med att gå genom hela denna blogg och skriva ner det du inte visste i din bok, så har du det med ut i verkligheten och missar inget!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.