fredag 2 oktober 2009

Get a bend in your rod, now is the right time!











Kylan kom som ett brev på posten och vattentemperaturen har sjunkit kraftigt dem senaste nätterna, åtminstone här i mina trakter och nu vaknar Esox till liv. Man hör om bra fiske lite här och där och det verkar vara på gång. Jag ska dock lugna mig ett tag och jag hoppas bara inte att jag då är för sent ute, jag fiskar hellre i öppet vatten än från isen.
Fisket kan vara trögt ena dagen och sen explodera det den nästa. En kompis till mig var ute med en polare och dem metade längs en vass med levande Mört, inte ett sniff på 2 timmar. Polaren drog fram ett jerkspö och hängde ditt en Pig, 2 kast och 2 fina gäddor! Dem finns där, så ge inte upp för lätt!
Prova att färga lite fiskar, dem kan ändra en trög dag till en som du aldrig glömmar, The red Herring är en av mina favobaits, när det gäller trög gädda, fiska den med sink and draw metoden och see for yourself!
Jag nämnde att jag bara använder Kordas lekanden i mitt fiske och nu har jag ett svart sträck i pannan - jag ljög lite för dig Sorry! Jag använder Armaleads Caterpillar rig swivels till lite mera delikata tackel och framför allt vid fiske med driftflöte. Jag klarar bara inte av trassel under mitt fiske och dessa förhindrar detta genom sin rörlighet och den större ringen, jag använder dem även i mitt karpfiske.
Ena dagen trögt och nästa....Ja du ser på bild 3 hur grådiga dem kan vara vissa dager, tänk på att gäddan har huggperioder och det gäller för dig att komma rätt dag och vara ute i god tid och det gäller i alla vatten, stora som små.
Bilden visar en mindre gädda som sög i sig halva X-rapwobblaren, i detta läge är det tyvärr många som bara dra ut wobblaren och slänger i gäddan igen. Den kommer inte att klara sig efter denna behandling och går en säker död till mötes.
Lär dig gällgreppet och använd en kraftig Peang, var försiktig och sätt tillbaka fisken försiktigt. Visst är det fint att se dem simma ut mot djupet igen och denna gäddan kanske blir en rekordstor fisk i framtiden?
Sista bilden är helt klart min favoritmetod när det gäller att bottenmete Gädda. Floatledgering är så spännande! 2 bleep från larmet och du ser flötet lägger sig på vattenytan, din indikator faller, går upp samtidigt med att ditt flöte dras ut mot djupare vatten.
Dina tanker svirrar innan du krokar, ska det bli tvärstopp eller är det en mindre fisk som har hittat ditt bete? Det må vara vad som och under drillningen tittar du på klockan och flinar lite, 08.30 dagens första napp kom som på en beställning. Väl på mattan hör du nästa larm, huggperioden har börjat........




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.