tisdag 20 oktober 2009

Flötmete.

Flötmetet är den mest använda metoden, när det gäller mete efter gädda och det är ett spännande fiske, oavsett om du fiskar med livebaits eller deadbaits. Livebaits är det mest effektiva genom att betesfisken söker upp gäddan och den betér sig naturligt. Denna dag hade jag bara med mig lite deadbaits, men med lite trixande och lite knyckande gick det att lura några stycken. Mitt flötmetestackel består alltid av 2 stycken wiretafsar, som du ser på bilden har jag en längre överst och den nedre är kortare och med krokarna. Mina blyhagel monterar jag på övre wiren och det skadar inget samt mitt bete får bättre rörelser.
Här har jag lyckats att få en gädda intresserad av min döda Sill och den har precis tagit betet och är på väg att dra ner flötet under ytan. Svårt att fotografera, men flötet är mitt i bilden.

Här är flötet på väg under ytan och det är en liten gädda, det ser man på nappet, lite knyckande och flötet kommer upp och går ner och vice versa. Det börjar bli dags att kroka. Ge inte gäddan flera minuter, utan 20 - 30 sekunder räcker gott och du slipper en massa besvärligheter med krokar som sitter nere i halsen eller bland gällrefständerna.


Vilken artist! Den for runt som en skållad råtta och hoppade flera gånger, fast det var nog jag som tvingade den lite! Lite får man stå ut med om man ska hamna på bloggen!



Flötmete har än en gång bevisad sig vara en effektiv metod och det är det. Nu var det tyvärr bara en liten fisk, men flötet kunde ha stuckit med en smäll och jag hade kunnat drilla en stor fisk, det kommer en vacker dag, bara lugn! Översta trekroken sitter i käkvinklen och den andra låg löst inne i munnen, bättre krokad kan dem inte bli.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.