tisdag 13 oktober 2009

Planer och resensioner.

Ska man ha mål och planer för sitt fiske, ja, det ska man nog, annars blir det bara ett vimsande och farande som inte ger dem rätta resultaten och sen ångrar man sig efteråt. Tankarna kommer krypande, varför gjorde jag inte si och så? Vad hade hänt om jag hade o s v. Jag har alltid lite planer för framtidens fiske, en liten plan B och det har gått bra dem flesta gångerna, men det finns även dem gångerna vår satsningen har gått fullständigt åt helvete för att säga det rent ut. Men man lär sig av sina misstag och blir bättre på att inse sina begränsningar och felbedömningar mm.
Den bästa fiskaren är han som vet varför han fick fisk, men samtidigt också vet varför han blankade, då har man kommit långt och jag är på god väg dit. Jag har flera gånger talad om för kompisar att det blir en blankning och den jävla känslan kommer krypande efter några timmar. Oftast har jag rätt tyvärr, ett mycket bra exempel var när jag fiskade Karp i Bälingesjön med Hr. Berg. Efter bara några timmar sade jag till honom att vi kommer att blanka! Nej - Säg inte så svarade han och så blev det tyvärr.
Men under veckan sade jag till honom att om du åker ner till helgen och fiskar på den plats var jag satt senast vi var där, så får du fisk! - Tror du det, undrade han ? -Yes! blev mitt svar och Staffan åkte och fick en fin spegelkarp på 10,2 kilo på just min plats! Inget sammanträffande, det har hänt förrut och det kommer att hända igen!Sågdammen i Orrefors, ett vatten var jag tog en gädda på 9,3 kilo för några år sedan, jag undrar om den finns kvar och vad den kan väga i dag. Jag ska jaga den lite och om den finns kvar, min lilla mäskning pågår för fullt och det ska bli spännande och se vad som händer under november.
För driftfiske med mindre betesfiskar och var det ska gå sakta, är dessa flöten från Darts i Malmö nästintill oslagbara. Dem klara en hyfsad Mört och 15 gram bly och dem drifter väldigt sakta, vilket kan vara en stor fördel dem dagarna var gäddan inte orkar att jaga ifatt sina beten. I toppen av vingen finns ett litet hål för en Starlight eller Betalight, så Gösfiskaren har också stor nytta av dem.

Long and lean! That´s not the way I like my ladies! 8,3 kilo, men nu har hon fått betydligt mera mat genom mäskning och hon borde ha blivit lite fetare? Något jag snart ska få reda på, senast var det en halv Makrill som fick henne på fall. Jag får klura ut vad jag ska bjuda henne på under vår första date.


ProLogic de luxe rigroll, ett nytänkande inom Pikefishing! Denna form av rig-bin tar upp till 25 wiretafsar på rullen, dessa fästs i små skåror o foamen och du kan ha 4 wiretafsar på varje lock, samt lite flöten inuti och allt skyddas av själva tuben som är vattentät och har ett dräneringshål i bottnen och en dragkedja. Mycket bra skydd för tafsar och flöten mm, men tyvärr väger den en del.



Jag har fått en del frågor kring vilka spön jag använder till gäddmete i mindre vatten och här är mina uppsättningar och dem täcker det mesta.
Mindre vatten: Fox Pikemaster 12 fot 2½ lb. Perfekta spö med mycket bra ryggrad, det märks att Mick Brown har haft ett finger med i spelet under tillverkningen och designen.
Större vatten: Matt Hayes Signature 12 fot 3,25 lb. Enorm ryggrad och drillningsegenskaper. Kastar en halv Makrill över 70 meter och jag sätter krokarna med mono!
Long range fiske: North Western Dyneema 13 fot 3.0 lb Kastkanoner, med bra ryggrad och dem krokar en gädda på vilket avstånd med braid och bra linkontroll.
Driftfiske: North Western Kevlite 13 fot 3,25 lb. Sanslösa spö vad gäller krokningsförmåga på stora avstånd, jag kan fiska med små krok och ändå landa fisken vid hjälp av den relativt mjuka toppen som dessa spön har.
Jag vet inte om dessa spön fortfarande finns på marknaden, en del är handbyggda, ett är en prototyp och ett vet jag har försvunnit från marknaden. Men är du intresserad av bra gäddspön för normalt fiske, ska du titta bland Fox och vill du ha lite mera krut och luxus ska du höra med Rikard Bengtsson på Skandinaviens Sportfiskecenter, han har hoppas jag nog fortfarande lite kontakt med North Western i UK och kan kanske hjälpa dig? Dessa spön är inte billiga, men du får vad du betaler för.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.