torsdag 31 december 2009

Jag vill önska er alla ett gott nytt fiskeår!

Det kom en hel del livebaits till mitt garage i går kväll och jag kunde bara inte hålla mig, så min ismetepremiär gick av staplen i dag. Det blev några timmars fiske och det slutade med 4 mindre gäddor med 4 kilo som största, det blev även lite småabborrar till kommande fiske. 2009 är snart slut, om man är nöjd med året som gick, vet jag jag inte riktigt.
En del gick bra och en del gick sådär, sen är det allt det man inte hann med - Nja, jag ska nog inte klaga, men det kan bli bättre! Jag vill passa på att önska alla besökare ett gott nytt år, ni är outstanding och det är kul att mina bloggar är välbesökta. Stort tack!Det var en kall, men strålande morgon. Lite ringrostig var man i början av denna dag på isen, men man kom snart in i gängorna och 4 ismetespön kom ut. Det tar lite tid att borra, hugga, rensa placera ut spöna o s v.
Jag hittade snabbt en gädda med SmartCast lodet, den stod nere på bottnen på 5,7 meters djup som det framgår av bilden. Nu var frågan om den skulle låta sig luras?

En levande Mört på ett tackel med 2 stycken spinnerblades skulle nog få den på andra tankar och det small direkt Mörten kom ner till bottnen och jag hann inte ens lägga spöet på mina banksticks.


Här har vi gäddan, det var inga tveksamheter i nappet. Det skulle bli 3 gäddor till under morgonen och en 4 kilos som störst, inte vad jag hade räknad med denna kalla dag med 12 graders kyla. Det var lite jobbigt att hålla hålen rena från is, men värt varenda sekund.
Årets sista fiskepass är slut och min isfiskepremiär är överstökat, nu ska det fiskas som aldrig för efter lite av varje från isen.



Ett litet tips till dig som fiskar ensam. Ha alltid med dig en säck och en bivvypeg, så klarar du en stor gädda tills du får hjälp med dina bilder. Borra ett hål bredvid hålet, detta ska borras snett som visad och nu kan du säcka din gädda tills hjälpen kommer.
Ha säcken med gäddan en liten bit under hålet, så håller den sig lugn under tiden den vistas i säcken. Glöm inte att blöta säcken innan du lägger gäddan i denna.
Jag fiskade bara några timmar och passade på att mäska lite för karp i sjön och ett annat vatten på hemvägen, mer om detta kan du läsa om på karpbloggen. Ha en trevlig kväll och en god fortsättning!




2 kommentarer:

  1. Härligt, ska nog själv pröva på dom pelagiska fiskarna så fort man får tag i mört :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan Skruttis och gott nytt år på dig! Ja, jag kunde inte hålla mig borta från detta roliga fisket. Får se hur håret känns i morgon annars blir det den 2 jan - 10 som blir nästa pass!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.