Här är han! Bengt i demonstrationstaget och han visar bara att man inte krokar gäddan med spöet, utan dra spöet rakt bakåt och sedan drillar fisken mot spöet. Skulle det ha stått en snipa på 15 pannor under hålet på 2 meters djup och Bengt hade krokad den med spöet, så hade spöet gått sönder troligtvis eller gäddan fått en dålig krokning. Den kunde ha dragit ner Bengt i det kalla vattnet och dem ljuden slipper jag gärna! Jag vill påtala att det är en Katt som Bengt har på huvudet och det som blänker är kattens ena öga, overallen kommer från en secund hand affär i Kalmar och den är tillverkad 1953 and is still going strong!
Du kan använda dina baitrunners till ismetet, du behöver bara lossna på baitrunnerfunktionen, så att den håller ditt bete på rätt nivå i vattnet och att gäddan kan ta lina utan allt för mycket motstånd. Använder du multiplikatorrullar, lossnar du bara kastbromsen och du har samma effekt.
Oavsett vad du tycker, tänker eller hör av andra, så fungerar Deadbaits från isen. Jag får många frågor kring detta och jag kan bara säga att du bör ha med dig både livebaits och deadbaits på isarna. Ena dagen är det döingar som gäller och nästa är det levande som gäller. Jag får oftast större gäddor med deadbaits, precis som under landfisket. Ha med dig flavours och oljor och experimentera under dem tröga dagarna. Glöm inte en liten håv och din syrepump till dina livebaits.
Min stora avkrokningsmatta tar alla mina grejor som jag behöver under en dag på isen. Stol och borren i ena handen och avkroknings mattan hängs över axlen på isbilen och den fria handen tar beteshinken. Jag har alla mina grejor på ett underlag under dagen och avkrokningsmattan är tom för att ta med sig till hålet var en gädda har tagit mitt bete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.