fredag 18 december 2009

Lite kring väder och vad du bör tänka på när du fiskar.

Det blir lite av en upprepning denna gång, men det är så viktigt att du skötar om fisken. Du kan med framgång fånga dem år efter år och se hur dem trivs och växer, en vacker dag kanske just den runt 5 kilossträcket har kommit upp i 10 kilo? Tyvärr så finns det en lag som säger att man får ta hem fisk och den kan vi nog inte ändra på, men vi kan se till att dem mår bra så länge vi fångar dem.
Min sajt Carpio är borta från nätet och jag vill passa på att tacka alla besökarna, ni var drygt 22.500 stycken under knappt ett år. Tyvärr så tog den för lång tid att uppdatera och nu fortsätter jag här framöver, stort tack till er alla! Fullmåneperioder är enligt mina statestiker inte några bra perioder för gäddfisket, jag vet inte varför, men något är det och det finns liknande effekter under mitt karpfiske också. Månen styr betydligt mer än vi tror oss veta, jag försöker att lista ut vad det kan vara, men har än så länge inte hittad några bra svar.
Dimma kan ge fisk, men det är inte någon bra väderlek för gäddfisket för min del, andra kanske har andra meningar. Men försvinner dimman och solen kryper fram, då börjar fisket direkt att bli bättre. Det är lite som med månen och jag vet inte vad det beror på, någon som har samma erfarenheter kring detta eller är jag lite off - side?

Ha alltid dina Drop - offs så nära rullens öppna bygel, som bara är möjligt. Det är så viktigt att du får en tidig indikation från gäddan, tänk på att ett litet pip och dropp kan vara en fisk som sväljer betet direkt på platsen och när den sen går och du krokar, kan det vara ett stort problem du håvar!


Ha alltid dina spön stående så du hör och ser dem, jag vet att detta inte alltid går, men då får du placera dig så bra som möjligt eller använda nappalarm med en reciever som talar om för dig att du har besök på ett av dina spön.



Säcka aldrig en fisk för säckandet skuld, kan du undvika det, så gör det. Men det kan vara en fördel att säcka en fisk så den lugnar ner sig lite och får ta igen sig. Använd tiden till att fixa kamera mm och minimera tiden så mycket som möjligt. Jag har tidigare varit inne på vård av fisken och det är bara att gå tillbaka och läsa.




2 kommentarer:

  1. hmm du är nog inte så offroad där med ditt dimmiga tänkande, själv trodde jag mest det berodde på att det var svårt att lokalisera sig (vid trolling) men nu gav du mig en annan synvinkel där.

    Kraftig dimma verkar nästan döda fisket & precis som du säger så när det klarnar upp så smäller det, kanske man ska ta sig till områdena på sjön såna här dagar där dimman är som lättast?

    Klart värt att spåna vidare i det här ämnet, vi har ju trots allt en hel del dimmiga dagar på ett år både på det ena & det andra viset :)

    SvaraRadera
  2. Jävlarna i Trekånten har MÅNGA dimmiga dagar vill jag lova ; - D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.