torsdag 17 december 2009

Lite att fundera på för framtiden.

Det var något sanslöst var det snöar när detta skrivs, jag hoppas den tunna isskorpan som bildades bryts sönder och att nordanvinden får tag i flaken. Jag vill inte sitta hemma och vänta på att få borra hål i taskig is, vilket det blir med all denna snö som isolerar.
Jag tror att det blir lite fiske strömmande vatten, enligt folk som bor vid detta vattendrag, så är det öppet och då drar jag mig ditt över helgen. Fiske med långa spön ska det bli och inget ugglande hemma, det slutar bara med något ledsamt straffarbete och det vill man inte! Hittar du en feature som ger fisk, så kan du räkna med den platsen även i framtiden, den gädda du fångar här och släpper tillbaka återkomma snabbt till platsen igen. Det kan vara en ståndplats, men det kan också bara vara ett ställe, den spanar in under sin runda efter byten, så ha dessa platser nerskrivna och gärna med klockslag när du fick fisken.
Passa på nu och gör ordning i boxarna, askarna och i din rig - pouch. Kolla över prylarna och komplettera det som fattas inför nästa säsongs fiske, så slipper du att handla i sista sekund. Kolla även över dina flöten, det finns säkerligen ett par stycken som behöver lite lack eller färg, bevara dem i en stryktålig tube som den visade.

Det finns massor av back - rests (spöhållare för den bakre banksticks) från vänster har du en Ultimate cup som är till för att ha spöna stående uppstuckade eller rakt upp typ för fiske i strömmande vatten, nästa är ett hemmabygge från en Drennan buttrest, jag har den till spön med lite tjockare korkhandtag.
Den på banksticksen är en John Robert Butt rest och den klarar både klinga och tjockare kork eller foam handtag och dessa hålla spöet fast ordentligt.
Nästa i raden är från Fox och den kan du forma genom att doppa den i varmt vatten och sedan kyla ner den i kallt vatten, när den har rätta formen efter ditt handtag. Den sista är från Cygnet tackle och den låser fast handtaget genom att en fjäder dra samman klyckan runt korken mm, finns i 3 - pack med utbytbara klämmor i 2 storlekar.


En billig kikare med 8 x 21 förstoring är ett måste om du driftfiskar på större avstånd i blåsigt väder, det gäller att hela tiden ha en sträckt lina (Braid) till flötet och du ser din lina och flöten bra med denna typen av kikare.
Den är även bra att scanna ytan efter flyende småfisk som är ett kännetecken för jagande rovfiskar, sen kan man spana in badplatser och vad det kan innebära....ibland blir man svårt chockad och ibland mår man illa, men det kan hända, att det finns något intressant...glöm inte att ha koll på flötet!



Awnhaven 52 tums håv och 180 cm skaft. Den är 132 x 132 x 132 cm stor i öppningen och 160 cm djup! De ända rätta verktyget om du fiska riktig stor gädda, Mal eller fiskar efter Ål. Det är bara att skyffla ner dem och bära in dem till mattan. Armarna är flätad kolfiber och nätet är finmaskigt, lite dyr, men vad gör man? Det är inget man bygga själv på ett enkelt sätt och jag behöver den ibland. För det mesta av vårt fiske så räcker en 42 tums håv som är 107 cm demn klarar det mesta bland Gädda, Karp, Ål och även en större Mal.
Fiskar du mest från båt, så bör du fundera på om du inte ska skaffa dig en håv med ett delbart skaft. Det är betydligt enklare att använda ett 90 cm skaft än ett på 180 cm. Lite att tänka på för framtiden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.