onsdag 16 december 2009

Mera pike tips och snön kommer även i år uppifrån!

Jag hade planer för den kommande helgen, men det ser ut som om att det blir till att stanna hemma eller hitta ett ställe med strömmande vatten, om det ska bli något fiske. Snön fallar nu varje dag över hela landet och det är vackert ute, man har lovat än mera snö och kallare väder. Så hur mitt fiske blir till helgen vet nog bara gudarna! Glöm inte att skriva din önskelista till Julemannen, min blev ganska saftig och lång, men något ska väl komma med tanke på att jag har varit snäll under hela året. Vad Råger och Bengt får i år lär bli råttfällor ;-)Dessa Stoneleads går att köpa, men varför ska du köpa dem, när du kan göra 100 - tals på en helg? Hitta lämpliga stena med rätt vikt och sen är det bara att dra fram slipmaskinen och en kapskiva, gör ett jack i stenen i den änden var stenen är smallast. Böj till ett gäng märlor av rostfri pianotråd och limma fast dessa i skåran med Aralditlim och sen är det klart.
Du har nu blyfria sänken till ditt fiske och du bestämmer vikten själv, fördelarna är att dem är naturtrogna och du förgifter inga vatten med dem.

Små strömmar som rinnar ut i sjön eller dammen drar till sig småfisken vid denna årstiden och gäddan följer efter, prova vid dessa små outlets och du kommer att hitta gäddan. Skulle du inte fånga gädda här, så meta upp dina livebaits med majs eller lite maggots och ha dem till ismetet som snart börjar.

Här har ni den lätta varianten av Drop - off indikator som jag gjorde för ett tag sen, den fungerade väldigt bra och kom i håg att du kan ha den till allt fiske med glidande bly/riggar. Ål , Mal, Gädda mm. Dem syns bra under natten och du kan om du vill borra ett hål i bakkanten av pingisbollen och limma ditt en hylsa som passar till Starlights, dessa lyser upp hela bollen.


Ha ordning på dina beads, hagel lekanden och alla dina små sleeves, så vet du vart dem finns och du hittar det lätt den dagen du behöver dem. Det finns billiga askar med upp till 18 mindre fack och dessa askar är bra för alla dina småprylar, se till att boxen/asken har riktiga gångjärn och inte bara ett tunnt plastskinn som går sönder. Har du råd, ska du satsa på plano, Fox, Chub eller Flambeau dessa håller alla hög kvalité.



Jag vet inte om jag har haft med denna lilla smidiga pannlampa med på denna blogg eller om den var med på karpbloggen. Hur eller hur, så är den väldigt liten och väger endast 28 gram med batterier! Och det är bra tryck i denna lampa, jag lade med en lite beskrivning på bilden, så kan du själv bilda dig en uppfatning.
Ljuskeglan är rund hela tiden och den blir väldigt koncentrerad när du exempelvis ska knyta en fast en krok, helt suverän och jag tror jag betalade under en 100 - lapp den finns på Coop Forum och Maxi vid fritidsgrejorna.
Det kan för F-n inte vara meningen att jag ska dra fram ismeteprylarna redan! Men det är nog bara att bita i det sura äpplet och göra det. Bengt ville isfiska! Dé ni! Förra året var han tuff under det första passet, andra passet var han tyst, väldigt tyst och under tredje passet fick han spelet fullständigt och åkte hem tidigare! Det hade jag också gjord om jag hade en sån vacker fru!
Denna vinter blir det nog flera pass, jag ska lura honom med till lite ställen så han får fisk och då blir han glad och go igen. Man skulle kunna ta med Råger Måre....Men då får vi hitta en skyddad mindre göl var han kan få springa lös och rasta sig, han behöver bli av med lite kakeldammet! Ha det gott och ta det försiktigt med skottningen av det vita pulvret!




2 kommentarer:

  1. Hmm min sambo läste just din blogg & berättade för mig varför jag alltid är sen hem, "inte tillräckligt vacker fru"
    Meen sa jag bara: Han menade jhu fru-Pike, det vart för mycke för henne & hon sitter & tänker på det fortfarande,
    själv pysslar jag redan med isfiskegrejhojtarna.

    Skitfiske i vinter på dig vännen!

    SvaraRadera
  2. Man tackar, jag tror nog att din sambo är snygg hon också. Fan vilken vinter vi fick härnere, det tycker jag INTE om. // Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.