tisdag 29 december 2009

Årets sista Pike är landad! 11 grader kallt, men det gick vägen.

Fy faan, det var ingen dålig kyla man fick i fajset i morse, Årets kock Hr. Engström var redan på plats när jag landade. Det var ont om fiskeplatser och det skulle inte bli lätt. Men fan den som ger sig, årets sista gäddmete skulle bara avvärkas och det i gott sällskap. Jag började i ett litet hål nära land med tanken att min flavour skulle dra till sig en gädda, det gick så här och hela skiten frös igen. Räven hade gått där under natten och letat föda, men spåren slutade vid hålet.....och jag vet fortfarande inte om Mikkel ramlade i ån? Jag flyttade sedan detta flötmete och lade det lite överdjupt under en buske, här hade det strömmat ut doft i rätt riktning och kanske skulle det hjälpa mig?
2 spön fiskades ute i strömmen, men ena isflaket efter det andra gjorde det lite väl roligt att veva in och kasta om. Dessa spön gav inget på hela dagen, men poden behövdes luftas lite den också och nu är den dammfri!

Se och häpna! Jag spinnfiskade lite under dagen med Engströms fina Havsöringspö, en riktig pärla på 10 fot. Det gav inget och jag var inte förvånad, gäddan jagar inga beten i denna kyla.
Bengt ringde och blev ledsen för att jag var ute och fiskade, var lugn gubben, snart håller isen och då ska jag fiska eller piska byxorna av dig!!


Det var inte lätt att få fart på grillen i kylan men vi lyckades och 4 feta saftiga korvar med bröd och tillbehör gled lätt ner. Dem värmde gott i kylan, det var såpass kallt att skummet från Julmusten frös innan man hann börja dricka! Engström du är och förblir en ängel utan vingor, stort tack för en trevlig dag och gott sällskap!



Sen hände det! Ett försiktigt nafsande på spöet som jag flyttade från det igenfrysta hålet och under busken kom denna lilla vackra snipa. Sill fiskad på bottnen lite överdjupt och igen var det Mainlines Savoury fisk Enhancer och Mediterrainian shellfish flavour som räddade dagen, som så många gånger förr. Jag mailade Bengt kring lite Färnafiske i Emån, men kylan kommer med buller och bong nu och jag ska inte sitta i 17 minus med ett quiverspö i handen, roligare kan man ha.
I morgon stannar jag hemma, ska inte göra för mycket annat än att slappa lite. Jo, en sak ska fixas, jag ska ställa in polisradion, så jag får in Trekantens Police Department. Så kan man följa Råger och Bengans härjningar i samhälletunder nyårsnatten, det ska bli spännande och se vem av dem som hamnar på Alcatraz? Dem är som vrålapor båda två, helt sanslösa! Förra året var det ett uppbåd utan dess like och man fick tillkalla Smedby PD för att få loss Råger som var inlindad i en tvättlina! Kolla under länkar, där hittar du John Pohlmans blogg www.klart.se och där hittar du allt du bör veta kring vädret i 14 dagars perioder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.