söndag 13 december 2009

Första snön kom i dag och det väckte gäddan!

Dagens fiske var väl inte det bästa, men det lyckades mig efter mycket om och men, att landa 2 gäddor ut av 3 napp. Största runt 5 kilo och den andra runt 3 kilo, vädret var 4 minus på morgonen vid 06.00 och vid 8 - tiden kom snön och nappen, jag hade 2 spön för gädda och 2 spön för karp denna dag. Någon karp blev det inte, men 4 slemmiga Braxar hittade mina Tuttis, vilka odjur dessa är för en karpfiskare!Så här knuter du fast ditt bly till lekanden på din wire och nu flyger det tillsammans! Det kan inte dela sig i kastet och PVA - tejpen lösas upp inom några minuter.
Jag provade mina korta wire med dubbla enkelkrokar för fiske med Kebab och det gick alldeles utmärkt. 2 napp resulterade i 2 landade gäddor i dag, men jag missade en på ett vanligt 2 - krokstackel, kanske bättre med 2 ihopsatta enkelkrokar? Ska testa det lite mera i framtiden!

Ni får ursäkta att jag tjatar om att wiren skall 3 gånger genom wirelåset, men det är så viktigt och jag vill bara att ni får upp allt som hugger på era betesfisk! Gör detta vid båda krokarna, lekanden och Cross - lock beteslåset. Så är du på den säkre sidan och dem går aldrig upp och du slipper tråkiga överraskningar.


Håll lite olika avstånd mellan dina krokar, dessa bör vara mellan 7 - 12 cm och det fungerar för dem flesta betesstorlekar. Dessa avstånd gör att du oftast kan kroka direkt och skulle du missa gäddan, så var det troligen en liten snipa och den behöver du inte landa eller?



Avslutningsvis ett litet tips till dig som akut behöver ett linclips! Klipp av en knappnål med stort huvud som visad och tryck in knappnålen i foamen eller korken på ditt handtag lite framför rullen. Det håller din lina ganska så tight och fungera kanonbra, prova själv, får du se. Du kan ha ett gäng med knappnålar sittande på din Rig - bin, så vet du vart du har dem.
Det blev inte så mycket skrivet denna gång, jag är helt slut efter nästan 10 timmars fiske i snö och fajset känns som en Valnöt, vinden bitar bra i 4 - 5 minusgrader och snö. Jo, jag testade Stiga´s Drop off indikotorerna och den lätta Drop - off under dagen och det fungerar perfekt, bilder kommer senare!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.