fredag 11 december 2009

Lätta Drop - offs för Ål, Mal och annat glidande fiske!

Jag visade dig hur du kunde göra dina egna Drop - off indikatorer själv för ett par dagar sen, dessa var tunga och till gäddmetet. Denna gång får du tips om hur du kan göra enkla lätta Drop - offs till ditt fiske med glidande riggar typ fiske efter Ål och Mal mm. Det är lätta indikatorer som väger nästintill ingenting och dem syns bra under sommarnatten. Du behöver samma saker som senast, dock ska du ha en vanlig hårnål, jag har valt att ha blykärnan kvar i leadcoren denna gång för att ha lite tyngd och stadgar om det skulle blåsa. Skarva fast hårnålen i ena änden av leadcoren och för leadcoren genom den vita pingisbollens mitt och skarva fast ett beteslås i andra änden.
Limma skarvarna med snabblim och lägg lite 2 - komponentslim rund hårnålen och leadcoren, där dessa kommer ut från bollen och det är klart. Du ser att hårnålen har en flat del och ett litet jack var du kan fästa din lina och längst ut så håller den linor mellan 0, 20 - 0, 60 mm utan problem.
Du ser att jag har lite lim i hålen var hårnålen och leadcoren sticker ut, detta gör att hårnålen inte släpper sitt fäste i bollen och leadcoren sitter rakt och stadigt.

Jag gjorde mina leadcorebitar 30 cm långa och här har du det färdiga resultatet! Enkla och väldigt effektiva, genom sin känslighet mot fisk som kan vara känsliga mot motstånd.


Så här ska den sitta efter du har lagt ut ditt bete, den är endast gjord för fiske med glidande riggar och bly. Det gör att linan dras ur hårnålen oavsett om fisken går emot dig eller om du får ett run och dem syns ganska bra även om det är mörkt. Fästet till indikatorn kan du göra av en liten nyckelring som du fäster på din bakre banksticks med ett buntband.



Här ska den sitta under fisket, jag har inte provat dem för frilinafiske än, men det kommer och jag tror att dem droppa sakta till marken om en fisk skulle gå mot dig med betet.




2 kommentarer:

  1. Det var det jag trodde!!! Du vet inte hur man ska använda en pingisboll, totalt talanglös ;-)

    SvaraRadera
  2. I love you too Råger! Det är ingenting jämfört med Bengt, han försökte att ha dem som boilies och jag fick förklara att .....Hälsa Bengt på övervåningen, snart flyttar mössen in...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.