måndag 14 december 2009

Mixed tips for the Piker.

Igen blir det en salig blandning av tips, precis som ni vill ha det! Vi har även med en sak som du kan göra själv, denna gång och den är värdefull, nu var det är fryst i marken. Vi tittat lite på mäskning och gällgreppet, samt dem nya Drop -offs som jag gjorde härom dagen. Hela kvällen i går gick med att torka prylar och i dag ska det packas ner igen, inget roligt, men det måste göras.I går var det en sådan snöig dag, var lite av snön lade sig, sen försvann den och kom igen. På eftermiddagen kom sen lite mera minusgrader och det är nu problemen kan uppstå i ditt Traumacenter. Vattendroppar fryser och blir stenhårda, dem kan skada fisken skin och även slemlagret, weighslingen är stel och kan fastna i skinnet på fisken i det ögonblick du lägger ner din fisk (lite som att tungan fastnade i kall metall och man satt fast) Jag lurade många av mina kompisar med detta i skolan och det var inte alltid så populärt alla gånger! Ha med dig en vattenhink och vält denna över mattan innan du lägger ner fisken, allt måste vara blött och ej frysit.
Gör dig en T - bar och gör den av rostfritt stål, så den håller. Denna är gjord av 15 mm rör och den väger inget nämnvärt, kanske 300 gram? Dessa är värdefulla att ha med sig nu var frosten börjar komma och det vissa dagar, kan vara svårt att få ner sina banksticks i marken. Förborra med denna och det går betydligt lättare att få ner dina sticks utan att bryta dem!

Stiga Drop - off indikatorerna testade i går utan några anmärkningar, den ena t o m gav fisk! Som synes så syns dem bra och dem lyste upp i den snön som sedan skulle falla under dagen. Utseendemässigt är det väl inget att klaga på heller tycker jag, dem blev ganska så fina och funktionella och jag är nöjd med resultatet.


En del är rädd för att skada sig på gäddans gällor, med all respekt! Men som du ser på bilden vid min tjocka tumme, så finns det inget som kan skada dig på insidan av gällocket och det är här du ska hålla fisken. Det kan bli en liten skråma om du är emot gällrefständerna som sitter på gällbågarna, men det får man ta, hellre det än att gäddan flaksar runt och skader sig.
Ta ett stadigt grepp och vik upp underkäken och lossna dina krokar, håll gäddan i samma grepp när du tar dina bilder.



Samla alla döda, skadade och begagnade betesfiskar under dagen och skär ner dem i mindre bitar som visad. Skjut ut dem med en katapult och spridd ut dem lite, det gör att doften sprider sig och gäddan får gå runt och leta lite efter nattmackan. Gör detta innan du åker hem och kom igen dagen efter och fiska med ett spö med en Kebab, hugget kommer jag lovar!
Kan du inte fiska dagen efter, så kan du med stor framgång mäska varannan dag på ett par platser, fram tills du har tid till fiske. Mäska inte dagen innan du ska fiska, men kör med ett eller två spön med Kebab - riggar och jag lovar dig att du kommer att få napp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.