tisdag 22 december 2009

Indikator för ismetet!

Det är nära nu mina vännar, snart kommer han ni vet, men bara om ni har varit snälla! Bengt och Råger har hängt upp alla strumpor dem äger ihop på kaminen och det blev inte många vill jag lova. Strumporna ska vara rena och hela grabbar, men till vilken nytta gjorde dem det, hängde dem upp strumporna i tron att julemannen ska komma till dem, som dem har betett sig under det snart gångna året? Det skulle väl vara om han körde fel i mörkret! Sorry boyz! Han kommer med säcken full av råttfällor!
17 minus i går kväll och just nu är det mulet, 2 minus och dem 20 - 30 cm snö som utlovades har börjat att falla. Vilka isar det ska bli av detta! nu mera som ska isolera dem och än större fara för att gå ut på isen, se upp vad ni än gör. Dessa hemmagjorda Swingers gjordes egentligen för frilinafiske efter karp, men dem har visat sig vara bra indikatorer för Abborre mm, på dina ismetespön. Du kan använda dem som swingers, drop - offs eller som en form av quiver på spöna, valet är ditt!
Jag har dem som drop - offs under rullen vid Abborrmete från isen och fiskar dem med baitrunnerfunktionen på och en rätt så stram baitrunner eller spole som håller kroken kvar i sitt läge i rusningen. Du gör dem i önskad längd av rostfri pianotråd och även linclipset är av samma material.
Här ser du linclipsen på nära håll och det funkar perfekt med alla nämnda metoder, lina sitter i clipset till fisken huggar och drar loss linan. Jag har filad tråden flat var linan ligger an och det gör att linan släpper ganska lätt, men clipset håller för din Mört eller Löja.
Lite färgglad tubing som gör att du kan justera ditt linclips och ett par fluorofärgade öronproppar utgör kroppen, som syns på långt håll.

Som alltid, så finns gäddan längs vasskantarna och så under vintern, även Abborren stryker längs vassarna i jakt på en mumsbit. Vid ismete gäller det att vara snabbt på dem spöna som står nära eller inne bland glesa vasstrån, ibland går fisken in i vassen och lindar in sig och det kan bli svårt att landa dem, så var med hela tiden.


Det kommer bättre tider framöver!
Ta vara på dem korta stunderna i fisket och du ska se att denna vinter snart är ett minne blott!



Daiwa Sensor line är en lina jag använder till mycket av mitt fiske, där ibland för ismete efter Abborre mm och jag kan rekommendera den till alla som vill ha en billig, men väldig populär lina. Finns i brun och clear och i en massa dimensioner som passar vårt fiske.
Linan är otrolig nötningstålig, kastar bra, klarar betydligt mera belastningar än uppgivet och har low memory, vad mera kan man begära? Finns på Tacklebox i UK för ca 130 kronor per quater pound spool.



3 kommentarer:

  1. Ja då är det snart dax att ta ett pass på isen så nu har jag dammat av mina fina pinglor så att vi kan höra dom för jag vet att du är så sugen på att ha sådana men så fina grejer är alldeles för dyra för din plånbok men du ska få se mina

    SvaraRadera
  2. Hallo din lilla slyna! Dom jävla pinglorna blir inte långlivade ska du veta, två cykelsparkar och det är över för gott, kör med larm som dom rika gör! När ska åka Bengt lille? Lite varmt kaffe och ett par feta flåtiga skinkmackor med gott om senap på - ÅÅÅÅHHH va gott

    SvaraRadera
  3. Jo du Bengt, vi kan åka vilken dag som helst, eländet är hysterisk - du vet jul och allt hel.... ge ma inte detta nu var det kaffe!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.