måndag 14 mars 2011

Tinkie - Winkie på pimpelfiske!

Jag tog med honom till en sjö några mil från hemstaden och nu skulle det pimplas efter större Abborrar, det där med Abborrarna gick spikrakt åt helsike, dem ville inte vara med denna dag och vi fick bara 5 mindre fiskar.
Vi metade lite med mört också och här hade jag faktist ett hugg, men fisken, vad det nu var, föredrog att spotta ut maten som en barnunge, som får Spenat för första gången.
Katastrof är vad det är! En annan började med knaperstekt fläsk vid 2 månaders ålder, men detta? Tinkie - Winkie fick inga Abborrar han heller och var ledsen i ögat tills......han skrek -Nu har jag en och jag sprang dit med kameran - Det där, är ingen Abborre, den rusar jo bort från hålet! - Det gör dem alltid, svarade han och sa att det berodde på hans fotsvett, den låg som en dimma över isen.
Teletubbyn var nu i sin egen värld och drillade så det stod härligt till, spöet vek ner sig, rullen rasslade och linan spelade Kinamusik i den svaga vinden, helt klart en trevlig upplevelse för Tinkie.
Han måste ha övat på gällgreppet, det måste han ha gjort! För på det sättet, han sög tag i gäddan, har jag inte sett förrut och den satt som en pit i Greta, stenhårt!
- Den du, sa Tinkie och började dra upp gäddan genom det lilla 150 mm hålet och det gick bra.

Man ser på hans min, att han är lite lurig och jag förklarade för honom att den kommer inte att flyga i luften eller explodera, men det gör jag snart!
Som ni ser, så hade Tinkie tagit av sig sin gröna sparkdräkt eller åtminstone hälften av den och han var otrolig rörlig med tanke på hans kroppsbyggnad, riktig vik och spänstig, nästan som en dansk.


Hela pirken sögs in av gäddan och det var en tång som gällde, för att får ut pirken och även detta klarade han galant.
Vi vägde gäddan till 5,5 kilo och den var väldigt vacker och frambringade faktiskt ett litet smajl på Tinkie´s hål som sitter mellan öronen.
Jag tyckte att han hade varit duktig och gav honom näven och gratulerade honom till fångsten, fast en lätt örfil hade passat bättre ;-)
Sen ringde Slynan och undrade hur det gick för lilla gubben, hade min telefon inte kostat 50 spänn, så hade jag drämt den i isen med Bengt och allt!



Tinkie - Winkie var stolt som få och efter bilderna och vägningen, satte han tillbaka gäddan med orden vi ses igen lilla gäddan, störtlöjligt! Det hände mera denna dag, men det tar jag en annan gång, annars bryter jag ihop fullständigt, detta räcker för i dag, jag klarar inte mer!
Här kämpar man med allt man förmår och så kommer dessa jävla utomjordingar och tar fisken framför näsan på en och sen har dem mage nog att fråga, om vi kan åka hit igen på söndag! Vi ska hit på söndag, vi ska hit på söndag Tinkie - Winkie! - Har du hört om Bloody Sunday? Om inte, så ska du få uppleva det på söndag, ta med gott om klädesplagg, jag ska fiska båda kläder av dig och skiten ur dig, din gröne fan :-))
Det är lika säkert som Amen i kyrkan och nu är du förvarnad, kom inte med någon Walk Over, ställ upp som en man och ta ditt nederlag som en man, det fick jag göra......nu tryter mitt hårda psyke också....... Danskare kan inte pimpla, dem har ing... Jävla gubbjävel, säger jag bara!




3 kommentarer:

  1. Jag säger inget, jag låter bilderna tala ;-))

    SvaraRadera
  2. Helt rätt av dig Tinkie - Winkie! Men glöm inte att kolla bilderna efter söndagens fiske = Da King and Da Fish ;-)

    SvaraRadera
  3. Du menar att jag kommer på fler bilder på söndag??

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.