onsdag 9 mars 2011

Ett par nyttiga tips.

Det blir lite kort i dag, har lite annat viktigt för mig. Men ett par tips på vägen skadar aldrig och en del av dessa är ack så viktiga.Man ser många som drillar sina gäddor genom att föra ner spöet i hålet, gör inte det! Skulle linan fastna i rullen eller annat, så bryts spöets klinga av mot iskanten och det vill man inte vara med om.
Drilla fisken med spöet ovanför isen och ha koll på grejorna hela tiden, byt din lina ofta, den får en del stryk mot iskanten och har du inte koll på detta, kommer det för eller senare att kosta dig din gädda och det kanske är just drömfisken, som du har jagat i flera år.
Billiga vita plastskedar kostar inte många kronor och dem är väldigt lätta att spraymåla, visst dem håller inte i evigheter, men dem ger bra reklam där nere i mörkret och även på din trolling eller flötmetesrigg. Obs! Måla dem på insidan av skeden, så håller färgen bättre och längre!

Jag har fått en del frågor om bra linclips för Drop - of indikatorer och det är glädjande att höra att det är många, som ska börja eller har börjat med egen tillverkning.
Gardners Free Flow lineclips, är något av det bästa du kan skaffa dig och jag skulle tror att dem ligger på en 30 kronor styck, dessa linclips är justerbara, genom att du skruvar på skruven och armarna kläms ihop.
Det finns hål för din lina eller leadcore och sen är det bara att trä på Pingisbollen och ett kulbly i lämplig storlek och montera ett verktygsclips föör fastsättning i din bakre banksticks.


Precis så här är alla mina flötmetspön upptacklade och det är enkelt att plocka bort flötet eller byta det, mot något annat flöte.
Du ser även, att jag har ett flötesstopp under flötet och det är för att förhindra att flötet, slår mot mina blyhagel under kastet, vilket oftast ledar till ett skadad flöte, som måste repareras.



Här ser du att flötet aldrig kommer i kontakt med haglet och du ser även här, att jag har ett beteslås vid pilen. Det gör det enkelt att byta tafsen till en ny eller en med större eller mindre krok.
Du kan koppla bort allt förutom tafsen, om du har en bågstyrig gädda i håven eller på mattan. Det var tyvärr allt för i dag, men vi syns igen i morgon med nya saker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.