tisdag 15 mars 2011

Ron Thomson Field Gear Skryllan.

Pelle Lelle Pirum Parum Päronpung har köpt sig en ny Skrylla från Rånny Thomson! Det gamla sletna ryggsäcksstolen klarade inte av hans vikt längre och gav vika! Jag äger bara en rund håv från RT och har nog tyckt att RT´s sortiment är lite ...nja ni vet nog vad jag var gå gång att skriva, men denna skrylla var faktiskt riktigt bra.
Den är gjord för pimpelfiske och den funkar bra både för nöjespimplaren och tävlingsräven, jag ska ge en snabb recension på denna skrylla och jag vet att nu skriker halva Sverige i vilda skyn - Varför beskriver man en skrylla i mitten av marsmånad? Jo, av den enkla anledning att dem, som inte blev sålda under vinteren, kommer högst troligen att reas ut till ett bättre pris och då kan du slå till och göra en bra affär!Jag har inte måtten på skryllan, men den väger inte mycket tom och sitthöjden är väldigt bra. 2 bärremmar och en vadderad sits som värmar under kalla dagar.
1 stort fack samt 2 meshpocket på utsidans front och 2 utanpåliggande fickor på sidorna, varav den ena tar dina pimpelspön och den andra en större box eller flera pimpelspön. Alla fickor stängs med en kardborrelåsning.
Sätet är av plyfa och här finns hål för nersläpp av din tävlingsfångst, sittdynan är löstagbar och fästs med 2 stycken elastiska remmar, som låsas med kardborrefästen.

Inuti skryllan finns en hink, som jag skulle uppskatta, tar över 20 kilo fisk i form av mindre Abborrar. Pär fyllar denna hink med mat och framtiden vill visa hur länge denna skrylla håller för honom.
Skämt åtsido! Hinken är väldig stabil och det är enkelt att rengöra efter ett fiske, här ser du även remmarna som håller plyfaskivan och sittdynan på plats.


Man sitter väldigt skönt och sitthöjden är bra, du ser här skryllans harness, som gör att du kan bära den på ryggen och det är värdefullt, om du har långt att gå med en segervikt på ryggen eller bara har långt till platsen, var dem stora Abborrarna eller Laken befinner sig.
Skryllan är även bra för nöjespimplaren då man får plats med extrakläder, mat, dryck och kameran i hinken, samt alla krokaskar, pirkar mm.



Materialet är vattentät och väldigt slitstark 600 denier nylon och här ser du hur rakt man sitter och fiskar. Pär har denna skrylla för sina ismetegrejor, boxar, larm och till sitt nöjespimpel efter större Abborre. Priset ligger nog runt 600 kronor, men jag tror att man kan få dem billigare, nu var isfiskesäsongen är över för denna gång.
Finns det inga nackdelar med denna skrylla? Jo, det gör det och det är mina egna åsikter som du får här: Hur blir det med isbildning på remmarna i sträng kyla? Jo, det blir en faslig massa is här och hade RT tänkt efter lite, så hade man gjord en flapp med en dragkedja som stängde in alla remmarna och problemet hade varit löst!
Den passar inte alla fiskare och för 600 kronor, kan du göra din egen skrylla efter ditt fiske! Men vill du ha en enkel lösning och den passar dig eller om du inte fiskar så ofta, så är den verkligen bra. Men priset är lite för högt och jag rekommendera att köpa den nu var man kanske har den på rea. Hur är det med pimpelspöna, fastnar krokarna i fickorna? I så fall måste man skaffa rörbitar att ha spöna i under transport och fisket.




2 kommentarer:

  1. Säg till han att såga av ett par petflaskor och stoppa ner i fickorna att ha spön i. sen så funkar det ganska bra att knöla ned bärremmarna i fickan som är på samma sida som dom så slipper man isklumparna.

    SvaraRadera
  2. Vi tackar för tipset Ubbe och jag tror att Tinkie - Pinkie läsar detta och tar emot tipset med öppna armar! Jag utgår från att han ska behålla kapsylarna på flaskorna, annars vill han bara spela ia med knuff, när fisket är trögt ;-) Ha det gott och skitfiske// Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.