tisdag 22 mars 2011

Nu är det bara att vänta på att det ska öppna sig.

Jag packade ner isfisket för gott igår, det blir inget mera av den sorten för i år och under dagen, ska jag ta fram min Holdall, som redan står klar med 5 olika upptacklade gäddspön. Carryallen är klar, men lite extra tackel ska jag knåpa ihop under väntetiden och se över alla deadbaits som ligger i frysen, det börjar bli en hel del där och det känns bra. Deadbaits fungera väldigt bra under våren och man kan fiska dem med Sink and Draw under ett flöte, man kan drifta dem i strömmande vatten eller under ett driftflöte i stilla vatten, samt ha dem till bottenmete. Det sistnämnda ger en trög gädda möjligheten, att ta ett bete utan större engeriförlust, en energi dem har sparat upp inför leken.Med andra ord, så är jag som vanligt ute i god tid och så ska det vara. Mitt första gäddfiske kommer nog att ske i något rinnande vatten, då dessa öppnar sig först. Jag såg att det var tjabb om tjuvfiske och Alsterån på en hemsida, jag fiskar också i Alsterån som denna bild visar, men jag är 9 mil fågelvägen från det infekterade området, som sticker så många anonyma djupingar eller ska vi kallar dem stjärnor, i ögonen.
Det finns personer, som har ett giltigt tillstånd att fiska därnere och får dem ta med sig en person, så är det okay, jag personligen skiter i om folk tjuvfiskar, jag räknar inte deras fångster för något annat än typ en regndroppe, dem kan vara kungar bland sina egna och dem lider nog mest av deras missgärningar.
Tillbaka till mina beten. En del av dem är naturella och en del har fått flavours och en del har fått en skvätt olja av olika slag, allt för att locka fram gäddan till just mina beten.
Allt som var dåligt, sönderbiten eller på annat sätt, odugligt som ett helt bete har skurits i mindre bitar och är uppdelade i påsar, med texten naturellt eller vilken marinad de befinner sig i. Som sagt tidigare i det Danska köket går inget till spillo!

En bild säger mer än tusen ord, sägs det! Jag skulle vilja säger att en flavourkombination ger mer än tusen gäddor! Denna bild har gett mig mer än hundrade olika frågor och allt du behöva göra, är att köpa dessa två flaskor och hälla den lilla flaskan i den stora och skaka den ordentligt och du har enligt min mening, en av dem bästa dofter du kan uppbringa för dina deadbaits!
Det finns inte ett vatten, var denna kombination inte har fungerad, vi har fiskat 3 man med 9 - 12 spön ute en trög dag, 1 ml av denna smörjelse och det är där runnet kommer, så enkelt och effektivt, är det bara och jag tycker att du ska prova detta.
Du får 300 ml doft och det räcker till 300 deadbaits, med andra ord flera års fiske med en effektiv doft, som ALLTID ger fisk, även under dem värsta förhållanden och hur trög gäddan än är, så funkar detta. Buy it, they love it!


Ska du har en olja med samma eller nästan samma effektivitet, så ska du prova Lee Jacksons Ming Oil, igen 1 ml per deadbaits och det kommer att pipa i dina larm eller flötet börjar röra på sig eller försvinna under ytan, var det hör hemma.
Jag har aldrig haft en bättre olja för gädda och dem älskar denna svaga doft av rökt Lax, Ming Oil stelnar lite i väldigt kallt väder, men den sprider ändå ut sitt budskap, tillräckligt för att gäddan ska känna av denna doft på långt håll. Stå inte utan denna olja, nu var det snart blir fiskbart överallt!



En fråga som jag har fått många gånger sedan jag delade ut tipset med skedarna, är om jag ska använda dem till mitt vanliga fiske? Är Solen rund? Självklart ska jag det, jag har gjord det under flera år och det bästa är, att ha den under ett flöte med live eller deadbaits. Driftflötet skapar rörelser vid betet och skeden blänkar, i strömmande vatten likaså och framför allt under flötestrolling eller fiske med deadbaits och Sink and Drawmetoden.
Skedan kanske inte räcker till för att ställa ditt flöte rätt, men det kan man alltid rätta till med ett litet kulbly eller ett par större blyhagel. Testa nästa gång du flötestrolla med din kompis, låt honom sitter med ett par propellerar och du kör med skedar, jag lovar att nästa helg, har han skedar han också!
Jag läste på Fiskpinnens hemsida, att allt fiske i Läckebyån är förbjudet under 2011 och jag lider med alla er, som hade planer på stora Idar från detta vatten, men så ligger det till. Peter Söderling har gjort allt i sin makt för att lösa detta, men ej lyckats och man får tyvärr acceptera detta. (Ibland räcker inte EU - bidraget till för vissa bönder) Detta innebär att gäddan som stiger upp från Kalmar sund, nu kan leka i lugn och ro och det är bra, det samma gäller Abborren och andra arter.
Men det kommer att skapa hårdare och kraftigare fisketryck i Snärjebäcken och Hossmoån, efter detta lite löjliga beslut och vi får se vad det innebär för framtiden, jag om någon hoppas att det löser sig för Läckebyån under nästa år.
Jag såg att hastighetsmätaren, nu är uppe i över 90 000 och det tycker jag om, det finns inget bättre, än när det går fort och det får mig till att tänka på, när jag för hundrade år sedan fick provköra Frankie Hunolds riskokare från bron i Hossmo. Nio sekunder senare var jag i Ljungbyholm och 9 sekunder senare, var det motoriska jävelskapet tillbaka i ägarens händer, Frankie Boy såg ut som en fåglholk i fejan och stammade, att jag var galen, kanske det?
Samma år testade jag Mattias Mangotssons Yamaha 350 RD på Strandvägen vid Linnéasjön och lyckades att få denna leksak upp i 165 på sträckan grönvägen och ner till P - platsen vid badplatsen. Jag fiskade karp vid hemmet och blankade....kanske försvann karparna av tryckvågen från Easy rider :-) Kanske därför att man har en sliten look?




2 kommentarer:

  1. Sitter och letar som en blådåre efter mainline dofterna men hittar dom inte?

    SvaraRadera
  2. Kontakta Skandinaviens Sportfiskecenter i Ljungby på 0372 - 140 01 så hjälper Rikard Bengtsson dig.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.