fredag 11 mars 2011

Det är vår i luften och snart sitter Sir Pete i saxen!

Nu går det verkligen fort med isarna och jag hoppas att detta väderläge håller i sig, gör de det, så kan man snart skymta öppet vatten både här och där. Kanske inte isfritt, men fiskbart med spön och rulle och det är jo något man har längtad efter ett bra tag nu.
Snart kommer den tidsperioden, var det verken bär eller brister och då kan du passa på att färga dina deadbaits, som du förhoppningsvis har sparat under vintern. Det är en ganska enkel procedur och så här gör du:Tina upp dina beten som ska färgas och spola dem rena och fina. Därefter torkar du av dem med en trasa till dem är torra och sen låter du dem torka lite till i rumstemperatur, typ någon timme. Blanda boiliefärg och vatten och doppa dina betesfiskar, låt dem rinna av och sedan ska dem torka lite, så färgen tränger in i fjällen och i köttet.
Därefter är dem klara för nerfrysning igen, eller om du vill, så kan du ge dem lite flavour eller oljor, innan du fryser ner dem. Låt fantasin spela lite och prova olika färg - och doftkombinationer, skriv på paketet vad dina beten innehåller innan nerfrysningen.
Jag brukar testa mina nya idéer i vatten som hyser mycket gädda, mest för att se vad som går bäst i bland färger och dofter. Svarte göl har jag nästan inom kastavstånd och här testas en hel del innan jag försöker i andra vatten.
Denna gädda föll för en Blåsilvrig Sill utan flavours en dag var annat inte var så där bra. Blå, gul, röd, orange och grön färg är dem färgerna jag använder mest och Ming Oil, Sardine Oil samt min Mainline kombination slår det mesta under tröga dagar, när det gäller dofter.

Våra fina åar är dem vattnen som öppnar sig först och det dröjar inte länge förrän den stora Abborren stiger upp från Kalmar sund. Det finns Abborre och Gäddor som har övervintrad i hålorna och dem vänter bara på att man ska komma och mata dem med lite godsaker.
Fisket kan vara trögt i början på grund av allt smältvatten, som ska genom och ut i sundet, men inne i bakvattnen, står det fisk som kan luras med ett live eller ett deadbait, en liten jigg eller kanske ett sjunkande jerkbait mm.


Jag ska fiska lite på kända ståndplatser innan mitt karpfiske börjar på allvar, det brukar gå så fort, när väl isen släpper sitt tag, men det ska få sin chans i år. Sen känner jag mig själv ganska bra, har jag väl fått första karpen, så är det otroligt svårt att slita sig från detta fiske.
Dina färgade beten använder du till bottenmete på bottnen, poppa upp dem, flötestrolla med dem och flötmeta med dem, låt dem driva med vinden eller fiska dem efter Sink and Draw metoden. Dessa beten ger gädda genom att dem sticker ut med sin färg och eventuellea tillsatta doft och dem har räddad mig många gånger från en fisklös dag!



"Get out of my way Son"
Här är en bild till Sir Pete, ni vet Bocken från Stensö. Han tycker om denna form av bilder, det är nog en läggning han har. Det är en kille i sin bästa ålder som har fått gubbasjukan, det började med att han tog på sig en keps, som sedan har vuxit fast på huvudet och nu jagar han tonårsbrudar i Kalmars mörka kvarter.
FBI, CIA, SÄPO och GONZO är informerade och det är bara en tidsfråga, innan han sitter längst ner i hålet på Kalmar slott och det ska bli kul att gå förbi och lägga ut lite torra brödbitar till honom! Nästa fråga är om han ska ruttna i sin ensamhet eller om han ska få sällskap av Storslynan från Trekånten, det beror på hur Bengt betér sig under den kommande våren, bollen är din Bengt! Både bollen och Bengt är runda och allt kan hända!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.