söndag 20 mars 2011

Kanske sista chansen för isfiske?

När du läsar detta, sitter Pär och jag förhoppningsvis ute på isen och har ett bra Abborrfiske, åtminstone hoppas jag det! Vi ska meta och pimpla efter dem och någon randig bomling, ska vi nog få på isen under dagen. Jag har inte varit på denna sjö sedan 1996, så jag ser verkligen fram emot att se hur fisket är där nu och jag hoppas att det fortfarandet är, som det en gång i tiden var, något vi får se under dagen.Vädret blir inte mulet som på denna bild, utan strålande solsken har man lovat och det passar perfekt på detta vatten. Jag vet var Abborren stod för många år sedan och jag vet vilket område som ska fiskas av med både deadbaits, livebaits och samtidigt med pimpelfiske med vertikalpirkar och troligen också lite test av balanspirkar.
Abborren kan vara svår, men livebaits brukar ge hugg och likaså ett deadbaits, bilden visar en liten mört med för stora krokar och jag använder detta ibland, när jag vet att det finns en Abborre i närheten och jag pimplar med detta bete och krokar direkt Abborren huggar.
Tyvärr går detta bara, när man vet att det finns en större fisk i närheten, som kanske har varit framme och huggt ett par gånger, men man kan även lägga ner detta bete på bottnen utan bly och Abborren tar oftast ett dött bete lite saktare och det ger en chansen att kroka den.

Senast vi var iväg, var jag lite för snabb med att sätta linan i linclipset och linan hamnade mellan foamhantaget och clipset och det kostade mig troligen en större Abborre.
Linan ska sitta i hårnålen och inte mellan hårnålen och spöhantaget! Att jag aldrig lär mig!


Hårt jobb att borra! Vi märkte klart och tydligt senast vi var ute, hur det skiljer sig mellan vatten och vatten. På ena sjön var isen nästan 60 cm och på en annan sjö, ca 5 mil därifrån var isen "bara" mellan 40 och 45 cm.
Jag hade lite problem med rygg, armbåge och handleden och Pär fick stå för borrandet. Som det synes, så är han lite klen i bygget och så kan vi inte ha det....



så jag fundera skarpt på att skaffa honom lite skrot, som han kan börja att träna upp sin taniga kropp med. Jag skulle tro att denna är lagom dem första 3 månaderna, man vill jo inte att han skadar sig eller överbelastar kroppen!
Jävelen i Trekånten hade denna innan, typiskt Bengt, att den skulle vara i en rosa tjejfärg och jag hoppas nu att Bengt kan hålla i spöet själv under denna sässong, jag har inte tid eller lust att gå eller stå bredvid om han skulle råka få en fisk.
Jag vill inte vara hans Daddy, jag ska sänka honom med mitt fiske, inte springa runt och hjälpa honom. Båda dessa så kallade herrar har en tuff attityd och är ganska så rappkäftade, men någon naturliga styrka besitter ingen av dom ;-) Så satans omanliga en del kan vara, helt otroligt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.