söndag 13 mars 2011

Det lackar mot slutet för min del!

Jag ska inte säga att jag har tröttnad helt på isfisket, men det börjar ta emot att ge sig ut nu, men Pär och jag har dock ett roligt fiske efter Abborre framför oss, om isarna håller så vi kommer ut.
Jag hade min karppremiär igår och det kändes lite mer givande, fast jag inte lyckades att landa fisken och går det inte att ta sig ut på isen i dag, så blir det karpfiske igen i dag! Jag kan i så fall nog säga, att isfiskesäsongen är över för min del, för denna gång.Jag blev så otroligt ledsen över att se denna syn med döda fiskar, som inte har tillräckligt med syre och jag hoppas att vattnets invånare klara sig, men jag är mycket tveksamt till det.
Men så är det i grunda sjöar utan bra till - och utflöden och jag vet att många vatten kommer att drabbas av detta och det med katastrofala följder för framtiden.
Snart är det dags för öppna vatten och har dem klarat sig efter denna vinter, så kommer det ganska snabbt att bli fart på Esoxerna igen och lite fiske, ska det bli under våren efter dem. Allt är inte bara karpfiske, men ganska mycket lär det bli.
Pär ska invigas i karpfiskets vidunderliga värld och jag ska nog se till att han får en bra start, lite har man nog att kunna lära honom, eller är han lika trög som Slynan, mån tro?

Man har tröttnad på sniporna för denna gång, men det är skönt att dem finns, det är vår framtid som du ibland landar. Tänk alltid på att den fisk, oavsett art, du fiskar, så har du ett ansvar från krokningen, tills det du sätter tillbaka den. Vårda dem ömt och lär ut det till andra, dem mindre fiskarna, är vår framtid, glöm aldrig det!


Har Pär och jag satt tillbaka vår sista ismetegädda för denna gång? Svårt att säga, men det kan vara så! Vi har haft väldigt trögt fiske denna vinter och vi är inte ensamma om detta, jag har även läst och hört, att många har haft fäll och gäddan har släppt betet.
Jag kan inte påminna att det har hänt Pär och mig, denna vinter, vi har inte tappat någon fisk, annat än Abborre och det är ju ganska vanligt, men inga gäddor. Vad beror detta på? Kan det vara så, att vi fiskar med lite mindre krokar än andra? Jag är överygad om detta och jag ser att alla vi har träffat denna vinter, har fiskat med storlek 6 eller betydligt större krok.
Kanske dags att tänka om lite, om ni får hugg och gäddan spottar ut betesfisken var och varannan gång? Vi har på ett vatten fångat 14 gäddor över 5 kilo och jag vet att bara 2 av dem har tagit med 6:ans krokar, resten är på storlek 8 och t o m på storlek 10.



Här är ett prov på Sportfiskecenter i Kalmars egen färg på Jerkbaits, visst är den fräck och häftig? Tycker du att den verkar vara en giftig sak för gäddan, så hör av dig till Johan Fager, jo flera som vill ha den, jo större är chansen, att den kommer att framställas.
Jag är ingen spinnfiskare eller Jerkfiskare, men jag tror på denna färg, i och med, att den sticker ut och rött, kan reta vilken gädda till hugg, en trög dag.
Vi får se vad som händer i dag, antingen sitter vi på isen och drar Abborrar eller så sitter jag med karpspöet i handen och stirrar på ett flöte, som förhoppningsvis ska visa mig, att en karp är framme vid mitt bete.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.