lördag 9 januari 2010

Lill - Erik i Thailand!

Bygget av Karpulkan pågår för fullt och hur det blir ser du på karpbloggen, snart är den färdig för första färden i det vita pulvret! I dag blir det nog inget lir på isen, regeringen jobbar till klockan 13.00, men man vet aldrig med mig, suget kommer på 2 sekunder och sen sitter man därute igen. Vi får se kanske drar jag mig en Regnbåge, mina bihålor är bättre, men jag väntar med karpfisket till nästa helg var jag kan, skall och vill fiska 3 dagar i rad. Jag ser att en del fiskar utan några varningsprylar på sina spön under ismetet, oftast är det gamla gubbar och när man frågar dem hur dem ser nappen, så svarar dem att dem sitter där när man vevar upp!
Gubben i frågan kunde likaväl ha stuckit mig i ryggen med en kniv, det hade känts likadant, vilket resonomang! Men ska man absolut fiska för att få mat oavsett vad som tar ens bete, så är det väl okay eller? Bättre han hade kokt Mörten han hade som bete och stannat hemma!
Vad jag vill säga är att vi måste veta direkt, när en gädda tar våra beten och jag vet att ni alla har någon form av indikation eller varnare, annars får ni skaffa er det!
Bjällror, angelvippor, napparlarm, knallkorkar, det mesta fungerar bra och det är viktigt om man ska ha en chans att sätta tillbaka fisken. Gubben tycker att det var onödigt att slänga ut penga på sådana saker, men Mört hade han råd med!

Det är riktigt kallt nu för tiden och det ställer till problem med isbildning i dina spöringar, jag vet att jag tjatar, men en flaska Glycerol på Apoteket koster 36 kronor och du slipper problemet i flera år om du använder 4 spön. Det går inte åt mycket och en smörjning klara 2 - 3 fiskepass och det är det värd.

Kallt är det, men när pinglan eller korken smäller, stiger pulsen och lite spring blir det allt på isarna.. I bland är det fisk, ibland är det vinden som fällar en vippa eller liknande. Med ett napparlarm slipper du dessa falska napp och drar det iväg är det fisk, en livlig betesfisk kan dra av linan från en angelvippa.
Den kan ge mig ett pip på larmet, men inte mera. Det väcker dock mig och talar om att det är en gädda i närheten och att ett hugg snart kan komma. Det är så viktigt att man är med från början och kunna släppa tillbaka fisken oskadd.


Erik "Lill - Erik" Petersen är lite av en up coming star i Nybro! Flera fina karpar har han på sitt samvete redan och fler lär det bli. Han var på resande fot med familjen och under en semester innan jul var han i Thailand och provade lyckan i ett vatten som har skapat för att locka turisterna till lite fiskelycka. Fiskelycka blev det för Erik som här ses med en Mal, men vad är det för något som är bakom honom vid den flytande busken? Jag hoppas att det bara var en tattuerad överarm och inget annat! Sorry Petersen jag kunde inte låta bli!



Dagen efter slog han till med denna fina Arapaima som enligt längden skulle kunna svälja hela Erik! Stort grattis Erik, starkt jobbat och stort tack för dem fina bilderna, det blir nog lugnare fighter i Linnéahavet till våren?
Jag tänkte på en sak! Hur skulle det låta om Bänkt i 3 - kånten och Dag - Otto fiskade ihop under ett isfiske? Bänkt frågar Dag-Otto - Får du något? - ba en aboee och när Dag-Otto´s pingla signalerar napp och han springer till spöet som bara Dag-Otto kan och Bänkt frågar - sitter den där - Nääe, den ta even fån ullen. - Bara kroka den och Dag-Otto skriker - Den spattla som f-n och det ä en stöe fisk, jag ha på kokana!




2 kommentarer:

  1. om någon undrar vad jag fick mer så fick ja 9 st fiskar ! 5 siamesiska karpar runt 10kg och största på 15 och sen fick jag en aligator gar på 12 kg och en spotted sourbim på 7kg och en arapaima på runt 40 kg som ner ser här ovanför och sen en asien red tailed catfish på 12 kg o som ni också ser här ovan och alla fiskar vartagna under två dagar och dom flesta var tagna på solar bait !! Jag hade jävligt bra fiske och det var jag och 5 st till som satt i sjön och det var näst in till bara jag som fick fisk . Gillhamsfishingresorts it´s tha shit

    SvaraRadera
  2. MAn lär nog läsa om dina bedrifter Erik på bloggen, har du mera i framtiden tar jag med det. // Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.