lördag 16 januari 2010

Ett par resentioner!

Hur min karppremiär gick kan ni läsa på karpbloggen, det blev inte som jag hade tänkt mig, men det var nära sååååå nära! Det är bara att bryta ihop och komma igen och det blir redan i morgon, fan den som ger sig. Dem är där och dem äter, så det är bara upp till mig att vara där så mycket som möjligt. Det var mörkt när fisken nappade, vilket innebär att jag kan köra några timmar varje kväll efter jobbet nästa vecka!
Jag tog tillfället i akt att komplettera grabbens ismeteprylar med lite av varje och här kommer lite resentioner på vad jag hittade hos Sportfiskecenter i Kalmar under eftermiddagen. Ron Thomson har kommit ut med en oval/rund håv och mina bönor har blivit hörda! Jag ska ha denna håv till mitt stalkingfiske efter karp, den är betydligt lättare att transportera längs sjöarna än en 42 tums trekantshåv.
Den passar även för stor Abborre, Sutare, Färna och Braxen mm. Priset är 229 kronor och måtten är 80 x 70 x 70 cm och kallas R.T Spoon Net 20356. Fast och stark Aluminiumsram som är anodiserad i gunsmoke.
Vi hittade även denna lina från välkända Sufix och den är stark och smidig, samt har en bra nötninggrad. 600 meter ligger på spolen och det räcker gott till 3 - 4 ismeterullar.
Vi valde 0,30 mm till Abborrefiske och Regnbåge, men styrkan gör att du även kan ta väldigt stora gäddor eller gösar med denna lindimension.

Lite pingeling ska det vara tyckte Lukas och så blev det, 8 spänn stycket och då hör man dem små pilliga nappen också eller när Mörten börjar att bli nervös.


Till hans spön behövdes det lite spöhållare och dessa från Kinetic verkar vara väldigt populära just nu. Egentligen är det bara ett ministativ till kameror och en klycka och dem fyller sitt ändamål.
Ställbara i höjd och klyckan kan ändas i olika läget, priset är högt, hela 109 kronor per styck, men dem är lätta och smidiga att ha med sig i byxfickan.



Sist och inte minsta blev det lite nya ismeterullar och jag tyckte att dessa dels såg bra ut och vid en närmre titt, kröp det fram att dem har en väldig fin broms, bra kastbroms till betet och ser i allmänhet ut som en gammal Ambassadeur 5000, fast halva storleken.
110 meter 0, 30 mm klarar dem och linupplägget var kanon på alla fyra rullar, 2 kullager, linspridare, dubbelvev i bra gummi samt en liten velourpåse. Kinetic Waterspeed 300 heter dem och priset ligger runt 350 kronor stycket och det är dem värda!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.