fredag 8 januari 2010

Bengan och jag, Bengan och jag..........

Bengt och jag har ismetat ett pass ihop och det gick raka vägen åt helvete rent ut sagt. Var sin snipa och min var nog störst av dem. Vädret var inte precis ägnat för kortbyxor, utan en Eskimo hade stortrivds i den rykande snö som for runt kring öronen på oss. Fisket var med Bengt´s egna ord iskallt! Allt började med att jag inte hittade sjön, då jag inte hade varit där sedan 80 - talet och Bengt fräste åt mig i bilen - Man kan inte flytta en sjö! Med andra ord, han var lätt irriterad och värre skulle det bli! Kolla bara på honom, likblek och röda ögon, nog f-n var han uppretad av någon orsak. På Tivoli i Köbenhavn har man en gubbe som man sminkar såhär. Hela han är vit och det ville jag inte skulle ske med goa Bengt.
Så jag drog fram en flaska klarvatten från ett av Skånes brännerier och kolla färgen på honom nu, helt okay, nästa som en människa och ögonen tindrar så fint. Efter 2 stycken kom det ett fint glatt leende på på fläskläpparna och Bengt kom i form igen.

Under dagen drog jag lite Abborrar som kan vara ett bra gäddbete i vissa vatten, men det hjälpte oss föga och vi fick som sagt bara var sin snipa på levande Mört. Bengt och ett pimpelspö är som eld och vatten än så länge, man får väl lära honom lite knep under vintern så han får upp lite fisk. Risken är stor att man får ta fram öronpropparna om han inte får någon fisk på nya pimpelspöet!


Ät gott, när ni är ute, det värmar upp hela kroppen och man får ny energi och lust. Varm dryck och varm mat är viktigt, kalla mackor tillhör sommaren. Ett gäng korvar med bröd och tillbehör och en engångsgrill tar inte mycket plats, men det förgyllar en seg dag på isen, jag vet!



Sprid inte ut dina spön för mycket under fisket på isen, fiska av området ett par timmar och sen kan du succesivt flytta ett spö i taget till nya områden. Ha alltid dina spön inom synhåll om du inte har larm och var med hela tiden. Dessa fyra spön fiskar runt på kanten på en grundtopp, men det blev bara en 4 kilos gädda denna dag. Det finns dock betydligt större, men dem var inte hungriga eller hade dem nyss haft en huggperiod.
Det blir inte mera för denna gång, jag håller på med ett hemmabygge av en pulka till mina ismeteprylar och på karpbloggen kan du titta och se hur det går till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.