tisdag 12 januari 2010

Bengt är glödhet!

Bengt är definitivt i högform nu, igår ringde han innan jag skulle till jobbet och höll låda på telefonen. Glädjande var att han hade hittat 4 nya cromade pinglor och nu har vi två var till fisket. Han hade även hittat lite spödelar och nu är det en djävulsk construction på gång hemma i byhålan, han kommer nog att bli farlig nästa gång vi är ute med sina nyheter.
Jag hoppas att han får sin efterlängtade Regnbåge och då ska vi ta lite bilder på honom, dessa lägger vi ut på bloggen här och gör honom världsberömt én gång för alla. Bring it on Bengt, I´m ready !Då jag köpte Bengt´s gamla ismetespö, var han tvungen att investera i nya och det blev dessa Kinetic Grauma? 4 fotare, bra och följsam klinga och stora ringar som inte fryser ihop i första taget. Bengt har bara fått drilla en liten än så länge och jag har testad dem, verkligen bra och fina spön. Men vilka färger alla ismetespön ska ha! Är det nödvändigt?
Mina egna är inte mycket bättre i färgerna, dock är det mera tryck i mina, vilket kan vara både en fördel och en nackdel. Vi får väl se hur det är den dagen den stora madammen kliver på. Så här fina och rena ska dina hål vara, dem är stora och det kommer att gynna oss den dagen hon kommer.
Vi fiskar inte efter sniporna precis, utan fiskar oftast i vatten med stor grov gädda och det är långt mellan fångsterna av dessa och upp ska dem utan problem vid hålet. Vi är som alla andra freaks: Hellre en stor än 10 små!

Vi använder båda dessa multirullar från Ron Thomson, en bra stark rulle med bra linelay och bra broms. Linan är 0, 40 mm mono som klarar runt 9 kilo och den har en viss töjbarhet med tanke på spetaklet vid hålet och eventuella snabba rusningar.
Så lite bly som möjligt, lite spinnerblades och ett par starka krokar. Jag kör med larm och Bengt med vippor och pingelingpinglor, både uppsättningerna fungera bra och vi får et tidig varning när gäddan är framme.


Första nappet är alltid spännande, här togs en stor Mört och man är alltid lite mera på hugget själv när större beten tas. Efter en att ha tagit 2 meter lina stannade den och började tugga och jag misstänkte att det var en liten snipa, men man vet aldrig riktigt med säkerhet vilken size det står under isen med betet i käften..



Visst var det den vanliga storleken som var framme, den hade till och med problem att få ner Mörten, men hugga, det skulle den! Det blir många mindre gäddor innan man träffar på den stora och det debatteras mycket hurvida man ska flytta spöna ofta eller fiska dem på samma plats under hela dagen.
Jag tror att det är från vatten till vatten, vissa områden ger stor fisk och i andra vatten får man flytta på sig ibland, man kan börja med att flytta ett spö åt gången och se vad som händer. Ibland flyttar med allt och det kan lyckas, lite svårt att veta och det är nog till att gå på sina instinkter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.