söndag 10 januari 2010

Karpulkan är klar och Bengan är överkört fullständigt!

Ispulkan blev klar i går kväll och man är nöjd med resultatet, det mesta fick den placering som jag ville och orden självgjord är välgjord stämmer bra in här. Under dagen skulle Bengan och jag fiska Regnbåge och Gädda på Rismåla göl utanför Nybro, målet var att han skulle ta sin första pimpelbåge! Det var dock lättare sagt än gjord och tyvärr fick han ingen, men det kommer! Ispulkan laddad med allt samt fyra spön och den blev relativ lätt att dra i snön och jag tycker att den blev lyckad. Jag gav 149 kronor för baljan på Ikea och resterande grejor hade jag liggandes i källaren, jag betalar inte nära 800 kronor för en gjuten glasfiber eller plastbalja som man sedan får inreda själv.
Vi hade lite falska napp under dagen, antingen var det Mörten som fick spelet eller så var det vinden som spelede oss ett spratt. Man måste alltid kolla efter, men vi fick bara en liten snipa och den knep jag. Bengt fick ingen gädda, vilket jag tycker är lite förvånadsvärt med tanke på att vi provade lite av varje under dagen. Så är det ibland, man kan inte vinna jämt.

Jag lurade denna Regnbåge med blänke och en liten Softees, Bengt hade väldigt roligt över mitt klena spö som blev lite av en fladdarpuck under drillningen. Det är rent ut sagt skitkul att drilla fiskar på klena grejor från isen och man får upp dem om man bara tar det lugnt.


Efter ett byte till teskedsblänke och Räkan byttes ut med en Softees, så hade Bengt ett litet nafs och jag sade till honom att försiktigt dallra lite med spöet. Det gjorde han och vilken smäll det blev i spöet, tyvärr missade han fisken och blev utan. Nu har han fått lite grejor av mig och nu tror jag att han blir farlig i framtiden.




En fin Regnbåge som gjorde mig glad denna blåsiga dagen, något som gjorde mig väldigt ledsen var när Bengt skulle montera mina fina blankpolerade pingla på ett spö och han fiplade med den och den hoppar rakt ner i hålen och gone forever. 700 spänn åt helvete!
Liljequisten som hälsade på höll med mig kring att ha ett cash uttag på min skrylla, så kan Bengt dra kortet och betala direkt! Vi hade en kul dag på isen, men fisken kunde gärna ha varit lite mera nappvillig, det är dem nästa gång!
Råger Måre hade kvällen innan skällt på Bengt -Ska du ut och fiska igen!? Du gör jo för f-n inget annat! Råger ta ett tips från en gammal Dansk: Skaffa dig ett spö och ett liv, tryck ner kärringen och häng med ut på isarna eller ta med Hulda eller vad hon heter, det blir en säker succé!

4 kommentarer:

  1. Nästa gång kommer jag att säga ett par ord det kommer nog att låta så här Å VA GOTT

    SvaraRadera
  2. Du kommer äntligen att inse att jag är din idål, kung på isen och en gudagåva med ett pimpelspö. Jag sade till dig: Fan va jag är bra och nu fick du se det med egna ögon. /The one and only! Dra med Råger, så ska jag sänka honom med av bara farten.

    SvaraRadera
  3. Tror mest att någon börjar bli styv i korken :P
    Grattis för ett lyckat fiske :)

    SvaraRadera
  4. Hallå Mr. Pike! Bengt är lite....och man får förklara för honom vem som är bäst! Styv i korken? Nja, men fram åt kvällen blev man styv i.....Bengt var styv av kyla och frustation hela dagen. Nästa pass får man nog hålla fast i skryllan, för du får man väl åka som aldrig för?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.