torsdag 14 januari 2010

Bengt! Så tar du Regnbågen i morgon!

Nu gott folk ska vi lära Bengelängan att fånga en Regnbåge och jag vet att det inte fallar i allas smak. Men denna ungdom har den senaste tiden försökt att speeda upp mig efter alla konstens regler som ni säkert har förstått. I morgon ska han göra ett försök på att sätta ditt mig på Regnbåge - Det finns inte på kartan! Jag ska dock vara lilla Bengt behjälplig på alla sätt och vis och hoppas att han tar till vara på mina små tips.Har du inte detta med dig Bengt, är du borta från första början och behöver inte beträda isen overhuvudtaget, så det så! Jag säljer dock dessa till dig under dagen OM du är en snäll pojke och inte tetas med dem äldre från grannlandet Danmark! 30 spänn stycket är priset!
Ner med skeden och fiska ca 30 - 40 cm över bottnen. Börja med ett par sakta långa lockryck och sedan dallra du som Dansken gör, fiska hela tiden konsentrerad och var med på nafsande, lina som går i sidled eller ett kraftigt hugg. Håll fast i spöet Bengt, det är bra att du har flytoverall med tanke på din klena vikt. Du blir inte den första som slits ner från skryllan i ett hugg och du är tillräkligt korpulent för att stanna i hålet, stora boots kan vara en fördel för dig!

Här har jag som vanligt fått på en Regnbåge Bengt och som du ser så tar jag det väldigt lugnt, precis som alla Danske gör. Drilla lugnt och försiktigt, vill fisken ta lina (Det vill den när den ser dig!) så ge den lina. Fiska efter danskt gemyt (den vi ikke tar i dag, fanger vi i morgen)


När fisken är trötter, ledar du den mot hålet och får upp huvudet. Nu kan du ta den med ett nackgrepp, frågan är bara om du klara det med dina damhänder. En annan som är fött till fiske har inga problem, mina näver räcker gott.



Som Spena Britta sjöng: OUPS, I did it again, så har jag här fisken. En fin liten Regnbåge och så enkelt är det Bengt. Min Mamma kunde, min son kan, men du har än så länge inte kunnat landa en. Efter detta kan du annars är du totalt värdelös, jag hoppas att jag nu har retad upp dig, så du skärpar till dig i morgon. Du har nu fått beskrivit hur du ska göra, ta med plånboken och gör mig rik. Någon båge kan jag alltid sälja till dig min vän och jag skvallra inte till din fru om du säger till henne att du fick en ;-)
Om du undrar, så ser du på min skrylla att det står LKR. L = Mitt förnamn Luis, K = mellannamnet: Karp, Kung, King och ibland Katastrof. Inte klumpen eller klåpare, det har andra. R = Rasmussen eller Regnbåge, du väljer själv! See ya tomorrow at 8 o´clock sharp, så ska du få se Antmussen fibla upp den första innan du ens har börjat använda din babyborr. Du vet att jag är bra, men vet du att det var jag som skapade självförtroendet?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.