söndag 17 januari 2010

I dag hängde Lucky Luke med på fisket!

Det skulle metas Karp, Gädda och det skulle pimplas Regnbåge och Abborre i dag. Grabben var i sitt esse och han stod ut i 5 - 6 timmar fast vädret var mildt sagt lite pissigt. Någon Karp fick jag inte tyvärr, men Lukas hade bra flyt med dem nya grejorna och han fick först lite småabborrer och sedan 2 Regnbågar, varav den ena var en hysterisk hanfisk som körde för fullt under hålet. Vi provade även att meta gädda en stund och han tappade en liten snipa. Lika lat som pappsen sin! Han kom snabbt på att man kunde sitta och titta på spöet och höra nya pinglan och han stortrivdes. Mackor, fikabröd och varm chokolaaaade fanns inom räckhåll!
En del pinglor är stela, det vet alla män över 30, men Lukas kom på att man kunde dra ut fjädren lite och få dem lite mera rörliga (pinglorna alltså!) Nu undrar jag om det blir fart på pinglan om jag drar ut fjädern? Vi må pröve!

Hans nya ismeterullar var en fröjd för ögat och för fisket, bra broms och bra linuppläggning, dem blev invigda i bästa stil av honom.


Här kommer hans första Regnbåge upp till verkligheten och jag hann inte riktigt med kameran, men det gör inget, kul bild ändå och han ville spara dem för framtiden.



Han lyckades även att lura en hanne på nästan 2 kilo och med den fisken var dagen över och vi åkte hem till värmen och ett par stora skålar med fisksoppa. Rensning av fisk och en varm dusch är avklarad, snacka om att slagga gott i natt. Klockan 5 skriker klockan och sen står man på Alcatraz igen och ett par timmar senare sitter han i skolan och skryter om sin dag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.