måndag 10 maj 2010

Svar på lite av varje.

Jag fortsätter med lite svar på era frågor och vi titta på ballongfiske med stora beten, trekrokar, hur man löser problemet att inte få sina fiskbitar i ansikten, när man mäskar och hur du gör dina baitpoppers.Blås upp din ballong i lagom storlek, så den klarar att hålla uppe din stora betesfisk, gör en knut och haka fast ballongen i ett beteslås eller liknande som visad på bilden. När gäddan hugger kommer den att dra loss ballongen från låset och du kan kroka gäddan.
Denna metod kan användas från båt, men även från land och en bra vind i ryggen hjälper dig att få ut betet på stora avstånd.
När det gäller vilka trekrokar ni ska använda kan jag bara säga att dem ska vara starka och sylvassa, resten är upp till er.
Använd dem krokarna som du litar på och har förtroende för, jag rekommenderar doch dessa starkt och dem håller för ditt fiske.

Skaffa dig en kraftig katapult som är ägnad för mäskning med större mäskbollar och tejpa hålet som finns i botten av koppen.
Nu slipper du att få fiskbiterna i ansiktet och på andra ställen och den ger hyfsad bra precision och du kommer en bra bit med denna typ av katapulter.


Jag fick en fråga om det är nödvändigt att använda wire till gäddfisket?! Behöver man vatten för att tvätta sig eller är månen fyrkantig? Självklart behöver med en wire, en gädda har upp till 700 sylvassa gaddar i gapet och ingen annan lina än wire klarar av dessa tänder!
Det händer till och med att Gäddans tänder kapar en wire, se se till att du använder wire vid allt fiske efter gädda och att du har rätt längd på wiren. minst 50 cm bör den vara för att vara på den säkra sidan.



Baitpoppers används till bottenmete med livebaits och dem gör att betesfisken dras upp mot ytan och betesfisken vill ner till bottnen var den känner sig säker. Detta skapar en hel del reklam som gäddan ser och hör på avstånd.
Du gör dem enklast genom att köpa ett gäng små frigolitägg hos Panduro Hobby och sedan målar du dem i en svart, röd eller sunkel färg beroende på gäddans beteende eller fisketrycket efter den. Montera en tunn lina typ fireline 0,10 mm som är 15 - 20 cm lång och knyt fast din baitpoppers i en av dina trekrokars öglor och montera din betesfisk.
Blyet ska vara såpass stort att det håller fast betesfisken på platsen och du fiskar denna metod (Black Ball) genom att ha det hela glidande, så gäddan kan ta lina.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.