måndag 24 maj 2010

Bättre sent än aldrig!

Det kom en hel del emellan i dag och därför är jag lite sent ute, men här kommer lite svar på era frågor i alla fall. Först var det åskan och jag räddade modemet än en gång, sen kom en polare med 3 spön som ska renoveras, så dem blir fina igen och sen var det klippning av mina 15 hårstrån och buskarna på öronen und so weiter, nu är alles klart och då kör vi.Samuel undrar hur man gör om en gädda skulle svälja betet? Som tur har jag ingen bild på detta, utan vi får förlita oss på denna. Om kroken sitter som denna finns det hopp att få loss den antingen med en Peang var man försiktigt drar kroken bakåt till den släpper och sen tar ut den. Går inte det, så får man klippa av krokarna med en avbitartång och pillar ut spetsarna med Peangen.
Om gäddan har svalt kroken helt kan man pressa upp den genom att trycka försiktigt på gäddans mage och då brukar man se hur illa den sitter och man får försöka, är det helt ömöjligt är det bara att klippa wire och låta den sitta. Gäddan har en stark magsyra som med tiden även löser upp en trekrok!
En gammal bild som har varit med förut, men den passar Lasses fråga om hur man kan tillverka egna linclips. Ett kraftigt buntband som detta klipps av i rätt längd och tejpas hårt på spöhandtaget över rullen och nu är det klart, billigt och väldigt enkelt.

Jag har fått många frågor om Pro - cure´s doftmedel och jag förstår varför! Dem är super effektiva för dem flesta fiskarter och dem är enkla att applicera på ditt bete eller ditt drag, blänke mm. En liten droppe av dessa naturligt dogtande medel och det är klart.
Doften sitter kvar väldigt länge typ ett pimpelblänke håller doften hela dagen oavsett hur mycket du sliter i blänket och det lockar. Dem 4 på bilden har jag testad och alla har gett fisk och främst från isen.


Regnbågen älskar dessa medel och jag märkte en markant ökning av hugg och landade fiskar, även på områden som inte ansåg vara bra. Du ser på bilden att blänket är insmörjd i medlet och så även mina krokbeten. Tröga dagar brukar bara Regnbågen pilla lite försiktigt och sen sticker den, men dessa dagar fortsatte dem med pillandet och till slut fastnade dem.



Första gången jag testade Pro - cure´s Predator kom denna fina madamm på besök och gav mig en rolig 15 minuters fight på dem klena grejorna, innan hon sakta togs upp ur hålet. Om det var ett sammanträffande vet jag inte, men jag tror att hon fick upp doftspåret och sen nöp hon mina 2 små Softees och var fast. Jag har lite kvar som jag ska prova med efter karp mm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.