söndag 16 maj 2010

Blandade svar.

Jag har varit ute bland karparna med stalkingspöet igår och ett par timmar i dag, man hade satt ut Regnbågsöring för ett par dagar sedan. Det är en sak att sätta ut fisk, men vad är det man får för pengarna, rena skiten skulle jag vilja säga och jag kommer till det under morgondagen. Nu kör vi vidare med era frågor och jag tar med tre stycken i denna omgång. Detta är inte min låda, utan grabbens leksaker, som jag tidigare har sagt, så tycker jag inte om spinnfiske utan metar mina gäddor. Spinnfisket tillhör våren och sommaren, en del kör hårt en bit in på hösten med. Emil ville ha lite tips kring spinnfisket och jag kan bara säga att du ska variera dina beten och även hur du fiskar med dem. En del vevar bara in monotont och det ger fisk, men knyckar man och har lite stopp under vägen in, så ökar du dina chanser.
Dem flesta kastar ut och börjar invevningen direkt, när betet slår i vattenytan - Är det av rädsla för bottennapp eller? Gäddan står nere vid bottnen och du måste ner med dina beten till rätt djup! Prova olika färger, formar, djupgående och Jerkbaits, det mesta fungerar, det gäller bara att hitta rätt grej för dagen.
Mikkel fra Rödovre i Danmark undrar över ståndplatsfiske och jag ska svara på Danska: Hved du om en standplads Mikkel som er hårdfisked, så skal du forsöge at fiske med 2 stänger på denna plads.
Pröv gerne med 2 forskellige agnfisk som t ex en levende Skalle på et Paternoster forfang och en stor fed höstsild på bundmede på den andre stang. Fisk af pladsen af og til, pröv den på alla mulige tidspunkter, kender du nogle som fisker i söen, så gi dem et par kolde bajer og få lidt info om geddernes vaner og de bedste tider.

Ett anonymt mejl kom med en fråga! Jag brukar inte svara på anonyma frågor, men jag gör ett undantag. Vederbörande hade sett mina Daiwa S Emblem 5500T och hade hittat dem i England för 59.99£ han beställde 3 stycken och skulle ha extra spolar, vilket han fick! Paketet kom och extraspolarna var fel, dem hade ingen metallkant på spolen och han ringde och fick till svar att det finns inte på dessa rullar och en större diskussion startade - Det finns inte!
Nej, dessa spolar finns inte till Emblem S, dem spolarna du ser här på mina Emblem S är spolar från en Daiwa Emblem X 5500. Jag köpte dessa i Holland under en rea på Janssen Sport och metallkanten på spolen gör att man kastar lite längre på grund av lite mindre friktion.


Jag fick ett par bilder från England härom dagen. Här är det en gädda som lurpassar i grönsakerna och man ser redan nu hur mycket växtligheten har växt over there.
Här har vi 10 - 11 grader i vattnet på sin höjd. Men växtligheten har börjat att komma här med, näckrosorna börjar snart komma upp till ytan och en del av Naten är redan uppe i dem grunda delarna av sjöarna.



Kungsfiskaren i full fart och i bakgrunden tar Fru Esox för sig av småfiskstimmet, en härlig bild från Essex i England.
Jag tycker att våren har varit seg, men hellre det, än att det smäller till och så står man där med 30 grader i skuggan och allt bara över på ett par dagar. Jag tror att det bästa är att det går sakta, då hänger alla med och det känns lite mera normalt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.