onsdag 17 mars 2010

Vad rymmar min Carryall?

Jo, den fråga har kommit flera gånger under hösten och vintern från flera av er. Det finns inga större hemligheter, så vi ta oss väl en titt på innehållet. Det ska sägas att allt är inte med på print, saker som beten, vantar, fleecemössa och andra saker har nog inte så stort intresse, så det har jag skippat för denna gång. Det blir dock en hel del man drar på och snart är det dags att använda kärran kanske?I ett större ytterfack finns dessa saker som jag vill kommer åt snabbt, när jag behöver dem. Oftast är det dem små sakerna som är viktiga i fisket och en liten ändring här och där kan vända en dålig dag till en bra.
Tro nu inte att detta är stökigt, fast det ser ut så, jag vet exakt på milimetern vart alla saker befinner sig även mitt i natten, tro det eller ej!
På andra sidan av Carryalen hittar vi detta, lite drag, bly, trollingriggar från senaste fisket. Dem fem små burkarna ser ut som Libanon en lördag förmiddag, men det är min ordning och jag hittar exakt det tackel eller trace som jag behöver.
Pannlampa och extra batterier, vattentermometer, tråden till mina Kebab - riggar och en tändare till mina fimpar och för uppvärmning av wiren om jag ska göra en ny på plats.

Drop - off indikatorerna, Ledgerfloats och vanliga flöten, en rig - bin bland tre andra med olika riggar och sen mina verktyg, som är så viktiga inom gäddfisket. En liten extra ficklampa har också en plats här.


En rig pouch, en Fox medium box och en större Planobox innehållar en salig blandning av mina grejor. Vad som ytterligare finns är en låda med färdiga tackel och en låda med oljor, flavours, injektionssprutor, nålar i olika tjocklekar, baitingneedles. diverse foam och flytkroppar, hairstopps, penslar mm.
Våg, sacks och weighslings, 1:a hjälpen kit, kameror, grejorna för balooning och kikaren finns också med i ett hörn av Carryalen och det får faktiskt rum också!




Allt detta plus mina extra kläder finns i denna megacarryall från Starbait och i baitbagen från Nash finns mina deadbaits klara för fiske. Spöna, banksticks, parasoll, en liten pod, larmen, håv och skaftet, en weighsling, en baitingspoon med skaft, kamerastativet och buzzerbars finns alltid i min Holdall.
Min stora matta innehåller mat och varm dryck, samt en uppfällbar liten hink så jag kan hålla fisken blöt under tiden den är på land.
Avslutningsvis har jag en 15 liters hink med livebaits samt syrepumpen - Tur man är stark byggd! Nu undrar jag bara vart våren har tagit vägen, jag orkar inte längre vänte, jag vill ut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.