onsdag 24 mars 2010

Hossmopremiär på lördag!

Bengt i Trekånten ringde i går kväll, han och ett gäng hade varit ute på isen i lördags. Själv hade han missat två hugg på deadbaits, men polarna lyckades trotts det tröga fisket, att lura ett par runt sex kilo på livebaits.
Isarna börjar på vissa vatten bli väldig lurig, man hade över 40 cm is när man gick ut på morgonen, men det såg annolunda ut när man skulle gå i land på eftermiddagen. På grund av detta testade en i gänget isen med en ispik och den gick rakt genom isen! Så man fick snällt leta upp en annan plats för att ta sig i land, se upp nu när ni är ute och glöm inte isdubbarna!Här en liten bild som jag så fräckt har stulit från David Axelssons blogg mete4life, det är Svenne som fiskar Öring i Bräkneån. På tal om Öringfiske, så har Hossmoån söder om Kalmar sin Premiär nu på lördag enligt Bengt.
Bengt ska prova med mete efter ån stora gäddor och Abborrar som har stått i ån över vintern och jag hoppas verkligen att han lyckas. Den kraftiga snösmältningen gör det nog lite svårfiskad genom dem enorma vattenmassor och översvämning som råder vid Hossmoån.
Här ett litet tips till er som fiskar från båt, dessa små Walkie - talkies hittar du lite överallt för priset 300 - 400 kronor per sätt. Dem klara lätt 3 kilometer i öppen terräng och är med andra ord perfekta att ha kontakt med varandra under båtfiske mm.
En mycket bra investering och dem kan faktiskt rädda dig i nöden om något skulle hända. Dem flesta drivs av 2 stycken AA - batterier och har 8 kanalar att välja på och något större plats tar dem inte i din utrustning, ett clips gör att du kan ha den nära under tiden du fiskar.

Vid allt distansfiske var du kastar bör du ha en shockleader som är lite grövre och starkare, denna leader tar upp hela pressen under kastet och du slipper linbrott. Jag använder dem i mitt gäddfiske när jag fiskar med stora betesfiskar typ en hel Makrill som ska långt ut.
En av dem bästa knuterna för att skarva ihop din leader till huvudlinan är en Mahin Knot som du ser här. Du hittar hur du gör den på annan plats på bloggarna, troligen finns den på karpbloggen. En stark och konformad knut som lätt går genom spöringerna under kastet.


Under våren kan spinnfisket vara bra vissa dagar, jag har aldrig tyckt om att stå och piska vattnet till fragga, men dem har räddad mig från en fisklös dag mer än en gång. Jag har alltid med mig en liten uppsättning wobblare i olika färger och formar, man vet aldrig riktigt när dem behövs.
Fiska dem sakta när det är kallt och variera invevnigen, gör lite stopp, öka och sakta mm. Blanda även med lite ryck, jerka dem med andra ord. Det kan funka dem dagarna var gäddan av någon orsak inte tar dina naturliga beten.



En som kan instämma i mina ord är definitivt Ray Taylor, han metade i flera timmar och fick för sig att han skulle testa ett nyinköpt spö med en wobblare, mest som tidsfördriv. I tredje kastet small det till i spöet och efter 10 minuter kunda han landa denna 30 lb gädda.
Den tog hans bete bara några meter från den plats var han hade metad det mesta av dagen, var den mätt? Eller var det huggreflexen som slog till? Det får vi aldrig veta, men som sagt ett spinnbete kan rädda din dag, när allt annat inte fungerar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.