torsdag 4 mars 2010

6 plusgrader ute och solem värmar, det närmer sig sakta och säkert, snart sitter vi därute! Men vi har fortfarande kalla nätter över Smålandia och högtrycket verkar hålla sig kvar över hela helgen, så passa på att ha ett par fina dagar på isarna. Själv ska jag ligga nerbäddad tillsammans med resten av familjen, det råder hosta och förkyldning, så det står härligt till.Vinnaren av Pike Tournament 2009 David Axelsson tog tillfället i akt och följde mina råd kring inköp av billiga spinnare som man sedan monterar direkt på sina 2 - krokstackel och använder till mete med livebaits eller flötestrolling.
Han hittade dessa på Blocket för 5,50 kronor styck och var så snäll att lämna 10 stycken till mig och jag bugar mig och tackar. Vi vet inte om dem spinner, men dem lockar ändå med sina reflexskedar och den svartblåa färgen och det blir nog fisk på dem med tiden.
Nyp av kroken och monterar dem direkt på tacklet eller genom att använda en hake mellan spinnarkroppen och tacklet. Med en hakae går det enkelt att byta spinnarkropp om så önskas, glöm inte att ha en overtrace för säkerhets skuld.
På med en 200 grams Mört och fiska den på rätt djup, så ska det inte dröja så länge innan Esox Lucius både ser och hör att det är en glänsande middag på gång. Enkelt och supereffektivt i dem flesta vatten och billigt är det också, kolla blocket efter billiga skeddrag och spinnare.

För dem flesta beten som du ska serverar för olika rovfiskar behöver man ibland betesnålar som är långa, dessa finns i flera utföranden på marknaden och jag har valt dessa två.
Överst en lång lip needle för pellets och den nedre är för kött, fiskbitar, hela och halva fiskar mm. Bra att ha i utrustningen och du bevarar dem säkrast i en tube tillsammans med dina flöten eller indikatorar.


Needles med låsning är för pellets och boilies och den spetsiga needle är för fiskbeten mm. Ett par viktiga redskap för predatorfiskaren och främst den som fiskar Mal. Stringers med stora pellets görs enkelt och likaså monteringen av fiskbitar.



Små Öringar är ett av dem bästa beten för gäddan, tyvärr är dem väldigt svåra att få tag i , men får du möjlighet att köpa så slå till på direkten. Ingen gädda kan låta bli dem och även hårtfiskade gäddor fallar för frestelsen.
Prova att kontakta olika fiskodlare och se om du kan få köpa lite av dessa läckerheter av honom, dem kostar en del, men resultaten gör det värd priset om du lyckas. Kanske har du en bäck var dessa finns, ta några stycken, men rensa inte hela bäcken!
Jag har ett par mindre Regnbågar som en viss gädda ska få sätta gaddana i så snart det blir öppet vatten, den lurade mig i höstas och går troligen bara på Regnbågsdiet.




3 kommentarer:

  1. Mycket bra sida du har samt många bra tips.
    Mvh Tero Paakki

    SvaraRadera
  2. Blir spännande o prova sina tackel om den här vintern kan ta slut:(
    // david

    SvaraRadera
  3. Tack för dem fina orden Tero och David våren kommer lika säkert som amen i kyrkan : - D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.