torsdag 11 mars 2010

Datorhaveri och döda kräk, vart ska det sluta?

Inte nog med att man fick datorhaveri, idag hittade grabben ett dött Rådjur vid källartrappan och jag trodde han skojade med mig, men så var det inte tyvärr. Vintern har gått hårt åt Rådjursstammen och man bedömmer från jägerförbundets sida att mer än 50 % av Rådjuren i landet kommer att dö av svält. Angående min dator, så har jag hittad svarta lådan och den kommer att återställas inom kort hoppas jag. Jag kommer inte åt mina bilder just nu och det blir till att improvisera lite under tiden den är på reperation.En del mäter vattentemperaturen och så gjorde jag också en gång i tiden, fast jag har lagt detta på hyllan. Jag fiskar oavsett temperatur om jag bara kan. Dock ser jag ofta att man mäter vattentemperaturen i ytan 2 meter från land var man sitter, detta är fel! Du ska mäta där du fiskar efter dina gäddor och dem står vidd bottnen, alltså måste du kasta ut din termometer med ett spö.
Sjunkande braid är inte det vanligaste inom gäddfisket, men det finns en del användningsområden som deadbaitfiske på långt håll och en av dem bästa för detta ändamål är Fox Gravitron Sink Braid.
Jag har faktiskt haft denna under 5 år och den är lika stark fortfande, dimensionen är 25 lb, men den finns även i en tunnare 15 lb version, bra pris jämför med andra sjunkande braids och väldig bra att kasta med.

Dagens extra spolar är dyra och du bör ha ett gott skydd för dem. Det går att ha dem i ett pennfodral om detta passar eller ett liknande fodral. Jag har investerad i Fox Evolutions Spoolcase, lite dyrt, men det är det värd! En extra spole till mina Daiwa 5000 Tournament kostar 75 lb och dem ska ha det skydd dem kräver.



Här har vi liket som hittades vid källartrappan, enligt flera jag har frågat, så är det den kalla snörika vintern som ställer till det för Rådjuren. Dem kommer inte genom den hårda skåran och får inte tillräckligt med föda.
Dem söker sig in till tätorten och lägger sig ofta vart det kommer lite värme(min källartrappa) Denna orkade inte längre stå emot och dog förhoppningsvis utan allt för mycket lidande.


Jag hade problem med att bli av med liket och rykte spred sig snabbt i byn, här syns Peter Söderling utklädd som kommunalarbetare släpa bort ett free meal, det är inte bara Rådjuren som har det svårt denna vinter. En del löst folk i Kalmar området har inte mat på bordet och är ute och letar as hela dagarna! Smaklig måltid Sir Pete!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.