tisdag 30 mars 2010

Nu ska det fiskas!

Det blir ett kort inlägg i dag, jag ska fixa till mina sista gäddgrejor, så man snabbt kommer iväg på långfredagen. Jag hoppas inte den blir långtråkig, men fiska det ska jag och det blir gäddmete under påskhelgen i ett par vatten, så man får sparka av sig rostigheten én gång för alla!Black pool i dag på eftermiddagen, lite har det sjunkit undan och den kraftiga strömmen finns kvar, men den har minskad tillräckligt för att gäddorna har ställt sig på dem vanliga platserna och dem ska få lite beten under helgen. Linnéasjön har fortfarande rätt mycket is kvar och det tar nog några dagar till innan det är helt isfritt där.
Det bruker vara relativt lätt att dra lite mindre Abborar till beten med en blå gummiwobblare, det finns gott om Mört och Abborrar i gölen och vilken av dessa arter som är gäddans huvudföda, kan nog ingen riktigt svara på.

Gäddorna brukar inte vara kräsna under tidigt vårfiske och det finns allt från små snipor till fisk upp till ungefär 9 kilo. Mat har dem gott om och det gäller bara att hitta dem bland strömmar och bakvatten. Det är så gott att man äntligen kan komma ut och sitta bakom spöna igen!


Jag fick för ett tag sedan flera frågor om vilka backrests jag rekommenderar och själv använder till mina gäddspön. Här är svaret, John Roberts Butt grip är en av dem bästa och dem kostar ca 3, 50 £ i England. Dem passar för båda nakna klingor och för helfoam eller helkork och dina spön sitter fast och glider inte.



Många av er söker flöten med större bärkraft, det finns och du bör leta i tyska kataloger eller på nätet. Jag använder några gamla som jag köpte för länge sen av Danska Specialist Tackle, Thomas Pederssen hade dem på en mässa och jag köpte ett större antal för 20 spänn stycket och det ångra jag inte dem dagarna var jag fiskar med stora beten som Id, Braxen, Björkna eller megamörtar. Egentligen är dessa nog gjorda för någon form av havsmete, men rätt blyade funkar dem till stora beten oh gädda.




2 kommentarer:

  1. Får man lov att haka på någon dag?

    Mvh AhlqvistarN

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.