söndag 14 mars 2010

Back - biter alarms and some nice Pike.

Det finns ett flertal bra back - biter alarm på marknaden som är bra, som klara regn, kyla, snö och frost. Priserna ligger mellan 30 - 60 £ i England och det ser onekligen bra ut, men vad jag har problem med är att dem piper hela tiden och det även om gäddan har stannat och släppt ditt bete.
Jag förstår att det är ett säkert sätt att få gäddfiskaren upp från stolen och kolla spöet, men personligen vill jag veta om gäddan går med mitt bete eller har stannat med det. Jag fiskar med larmet på den främre bankstickoch mina lina går genom larmet hela tiden och på det sättet vet jag hela tiden vad gäddan gör.Jag har provat en del Back - biters genom tiderna, allt i från gamla Ghettoblasters och nu denna som kom ut 2007. Utseendet är ungefär den samma, funktionen är den samma, en arm med variabel vikt påverkar en switch genom rörelser upp och ner eller vid ett fritt fall av armen.
Man ändra lite på utseendet, man får bättre vattentäta knappar och bättre och högre ljud.

Även dem blåa diodlamporna har hamnad här och det är bra för dem syns väldigt bra i alla väderlekar, förut var alla lampor röda och hade betydligt svagare sken.
Själva boxen som bevarar all elektronik har blivit mindre och fästen för den bakre banksticks har också förbättrats genom åren och dem finns nu med olika färger på diodlamporna.

Man har börjat att göra boxarna i klar APS - plats eller med en sag färgtoning av plasten och det gör att hela boxen lysas upp vid ett run eller ett Drop - back bite och nu går det inte att missa vilket spö den nappar på. Ganska fräckt tänkt, men är det inte bara för att tjäna lite mera pengar på dessa redan dyra larm?
Elektroniska larm är sinnesjukt dyra och det gäller alla, elektroniken i dem dyraste larmen vi har på marknaden överstiger inte 200 kronor i inköp och alla boxar kostar max en tia att gjuta. Vi kan säga med lönen till kinesen, så kostar ett larm kanske på sin höjd 275 kronor att tillverka och då har jag slagit på stort, för stort!
Vad betalat vi för ett värstinglarm i Sverige i dag? Runt 2000 kronor eller mera! Gånga detta med tre och lägg på en Reciever, covers och lite frakt och batterier och du hamnar ganska nära 10 000 kronor.
Tommy Killick AKA Beaver är en av många engelska pikehunters som använder back - biters, men han använder bara två spön enligt reglerna i sitt område och han sitter vid spöna hela tiden.
Denna fina gäddan tog han på Smelt under en resa till Essex förra vintern och med sina 9 kilo är det hans nya personbästa, han har lite funderingar över att skaffa sig ett gäng med gamla kultlarm som typ Optonics eller den känsliga Bi - Tech Viper till sitt fiske.
Dessa typer verkar vara svåra att få tag på i England, då det börjar att bli samlarobjekt - jag kanske snart har en liten förmögenhet i källaren? Bland dessa larm har jag nog mellan 15 - 20 stycken liggande, men hur länge till, det är frågan?



Här har vi ännu en Gädda som överlistades i ett Regnbågsvatten och konditionen bevittnar att den har trivits väldigt bra med den fina dieten eller hur? Gäddan växer snabbt i dessa vatten med denna feta diet och dem blir ett stort problem för öringfiskarna.
Lionell fiskade förra hösten under 6 dagar innan han fick sitt första run och det var denna på 27 lb som tog ett livebait under en buske på en liten ö. Apropo Regnbåge, så ska jag dra ut på isen i dag och testa Gold Poit kroken från Berkeley och hur det går kanske jag kan visa upp i morgondagens inlägg?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.