måndag 29 mars 2010

Nu går det undan i naturen!

Jag tog en sväng på järnhästen förbi Black pool på hemvägen i dag och det var nästan helt öppet i hela gölen och det lär bli fiske nu till helgen. Jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på, gäddfiske eller karpfiske?
Hela gölen är en stor Whirlpool och vattnet är hur högt som helst, gäddfiske ligger nog närmast till och under tiden kan man ju försöka att introducera lite beten för karparna, vi får se hur det blir och hur det ser ut i Linnéahavet under morgondagen. Det var även bra drag i dem mindre bäckarna som går mellan Black pool, Linnéasjön och vidare ner till Kärring gölen. Denna bäck brukar vara torrlagt under sommaren, men nu är det rena forsen.
Fisket i Hossmoån har väl inte varit det bästa och igen är det vattenmassorna som ställer till det för spösvängerna. Det har dock kommit upp en del öringar på olika metoder.
Under fredagen var det kärlek i Rismåla göl och snart kryllar det med grodyngel längs kanterna, dem första gäddorna har setts leka i kanterna och under isen. Snart är det dags för en stor fet romstin hona därifrån!

Vattenliljan är ett bra tecken på att det börjar värmas upp i dem öppna vattendragen, som sagt det går fort nu och det gäller att hänga med i svängerna.


Jerkbaits i miljoner fanns hos Sprtfiskecenter i Kalmar och flera var på väg upp på väggarna i takt med att kunderna plockade till sig sina favoriter.
Vi har nog alla ett eller flera favoritbeten för gäddan, tron gör mycket och tror man på ett bete, så ger det fisk.



Jag är ingen spinnfiskare eller jerkfanatiker, men lilla "Nemo" har faktiskt blivit lite av en favorit. Jag tror att det beror på att jag kastar på gäddan tills den huggar av raseri och inget annat!
En retfull färg kan hetsa upp dem, likaså ett bete placerad mitt på platsen var hon ska leka. Kan dem inte hota bort inkräktaren, så äter man upp problemet ganska enkel livstil eller hur?




3 kommentarer:

  1. Finns det modell grövre i Black Pool tror du? Skulle vara intressant att lägga ett gäddmetepass där kanske? :)

    SvaraRadera
  2. Svar kommer i morgondagens inlägg! Lycka till, vi kanske ses där till helgen?

    SvaraRadera
  3. Yesbox! Nja, det blir nog inget pass där i helgen, möjligen söndag förmiddag. Fredag blir det dock ett metpass, vart är ännu inte bestämt :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.