söndag 21 mars 2010

Det går framåt, men det går sakta....

Mulet och regn över Smålandia i dag, nu går det undan på riktigt. Man ser hur snabbt snön tinar bort och isarna börjar snart bli vattensjuka som jag brukar kallar det, det är ett stadie var sprödheten försvinnar och det är än mera segt att borra hål.

Bengt var nog ute på isen för sista gången i går, men jag glömde bort honom och ska ringa senare i dag. Hoppas han lyckades med någpt firre innan han återgår till garagebygget igen.

Skinnet Axelsson skulle på ett öringfiske i Bräkneån och vi får se hur det går för dessa grabbar. Själv ligger man med feber och en duktig förkyldning, så jag stannar hemma. Hur det är med isläget runt Öland vet jag inte, men det går lite rykten om att Havsöringsfisket har börjat i söder och då ska det väl inte vara allt för länge innan spösvängerna kan ta sina första kustöringar i Småland.

Lätta långtkastande spön och ett gäng långsmala drag i dessa färger brukar ge utdelning under tidig vår.

Blått, grönt och svartryggade drag med flextejp och en svag S - form är vad som används mest på Öland. Jag är definitivt ingen expert på detta fiske men kusten längs hela norra Öland är känt för sitt fina fiske och varje år kommer det mycket Danska öringfiskare hit och spenderar 1 - 2 veckor och dem får ofta ganska stora öringar.

Grankullaviken, Ängjärnsudden, vraket, Trollskogen mm är bra platser för Havsöringen.


Vissa dagar är det skikiga färger som gäller och här har du ett exempel. Det är lite Disneyland över detta drag, men det funkar bra dem dagarna var annat ratas av öringen.

Fiska i närheten av stenar och över en såkallad Leopardbotten med blandad grus, sand, tångruskor och mindre stenar.

Här brukar öringen leta borstmaskar och tångräkor samt Tobis och andra fiskyngel. Fiska av platserna i solfjäder med varierad inspinningshastighet och ha vassa krokar.



Enligt flera jag har pratad med så kommer Pike Tournament troligen att flyttas fram till efter fredningstiden i Kalmar sund, detta på grund av den sena våren och man hinner inte genomföra tävlingen innan. Så det blir i juni månad och det kan nog bli ett roligt fiske för alla deltagare med en massa mindre fiskar och även större Abborre.

Jag vill slå ett slag för dessa Salmo Sliders, ett bete som kan spinnas in eller, bra storlek för vanliga spön och dem ger mycket fisk. Jag tror faktiskt att både vinnargäddan och största Abborren på förra Pike Tournament föll för dessa beten, ha med dig ett par stycken på årets tävling, jag tror på dem!




Själv har jag laddad upp med Mört, Sill, Sej och Makrill. Lite frozen baits som Lamprey, Smelt, Sand eels och några mindre öringar, samt ett par nya flavours och oljor ska komma under nästa vecka, så jag är klar den dagen det öppnar sig.

Det kostar lite med snabbfrakt, men jag tror att det kan vara värd det, jag har tre stycken större gäddor som ska på mattan och jag tror att nya beten eller gamla beprövade beten med nya dofter kan vara det som avgör om jag lyckas eller inte. Om inte, så är det alltid roligt att prova lite nytt, det ökar jo inspirationen lite och kanske även chanserna.





2 kommentarer:

  1. Tja dansken .
    De gick åt pipan idag med öringfisket :( jävligt smal å samt mycket mycket strömt, provade fluga, spinn, mete med räka men inget hjälpte vi var 7 pers i vårat gäng^^ som fiskade sen 25 i hela ån skulle jag tro . (trångt) igår var de klart i vattnet o folk hade tagit en hel del öringar, idag var de bajsbrunt vatten, då isen töade från åkrana bredvid, de forsade vatten ner i ån . men vi nötte fisket från 10-16:00 vilket resulterade i frisk luft haha .. aldrig mer ska jag dit ;)

    Mvh Skinnet

    SvaraRadera
  2. Bad Luck and a Bad Day my friends, det blir bättre lite längre fram. // Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.